Петър Славов: "Нощните вълци" да се събират на поляни край София, а не в центъра

OFFNews 01 юли 2016 в 09:51 5552 13

Петър Славов:

Присъствието на „Нощните вълци“ буди недоволство и протести в България именно заради политическата им обвързаност. Това заяви в ефира на Канал 3 народният представител от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов.

„От това, което видяхме в Бургас, те явно планират масови мероприятия на открито. Имаме закон, който урежда тези прояви. Те минават през уведомление към общината, стандартната процедура е. Ако такова уведомление не е направено, мероприятието им да не бъде допускано да се провежда. Могат да бъдат отклонени към покрайнините на града. Там на някоя хубава поляна да се съберат, да не притесняват гражданите на столицата. Все пак хората са на работа и не искат заради 10 или 15 човека целият център да бъде затворен. Те не са специални по никакъв начин“, каза още Славов по повод искането на общински съветници на Реформаторския блок да не бъде допускано мероприятието на „рокерите“ днес пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

Според реформатора е интересно от кого е финансиран този мото марш. „Тези хора работят ли нещо, как се издържат, имат ли семейства. Нищо не казват по този въпрос. Затова са съвсем основателни подозренията, че това е мероприятие, организирано от режима в Кремъл, за да провокира напрежение в Европейския съюз“, коментира той

„Другият много важен въпрос, който трябва да се постави, е какви са тези организирани групички, които се намесиха вчера на страната на т. нар. „рокери“, които нападнаха мирно протестиращите и се саморазправиха с тях. Видяхме, че става въпрос за нещо като групировка – те бяха облечени с камуфлажни дрехи, нашивки, с електрошокови палки. Бяха доста добре организирани и структурирани и това пак показва, че става дума за организация. Не се намират случайно 15 или 20 човека, които очевидно са предварително подготвени, точно в този момент и на това място. Много анализатори посочиха, че всичко това може да е част от така наречената хибридна война. Тоест да има предварителна подготовка за всяване на напрежение и разделение в българското общество“, обърна внимание депутатът на проблемът с така наречените паравоенни организации.

В заключение Петър Славов напомни, че той и колегите му Методи Андреев и Мартин Димитров са изпратили официално питане към шефа на ДАНС, както и към министрите на външните и вътрешните работи. С тях те искаха да знаят дали т.нар. „Нощни вълци“ са проверени от службите, дали се знае за техни противообществени прояви в други държави, знаят ли защо им е отказан достъп до други държави. Отговор от нито една от трите институции все още не е получен. Именно затова тримата депутати вчера внесоха нов въпрос към вътрешните министър Румяна Бъчварова, с който искат да разберат кои длъжностни лица ще поемат отговорността за сблъсъците между мирно протестиращи и паравоенни вчера в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

14

ELPIDA

01.07 2016 в 13:10

След реториката на Бог да го прости Тошко Колев: "как ще ги стигнем хамериканците?",не мисля,че някога ще стигнем руснаците по безстрашие,дух,да не говорим за литература,класическа музика,балет....,а и ако щете за качество на водката.
Какво се керкенечим с някакви измислени платени протестчета пред шепа и половина невъоръжени,дошли с мирно послание руски рокери.Не виждаме ли,че това изобщо не ги плаши и те си следват дестинацията...
Не съм привърженик на "Архипелаг Гулаг",но в случая квичим като ощипани моми в селски сукак .
Има си специални служби,да си вършат работата.

п.с.Очаквам в близките часове Е.Дайнов да публикува статия...

14847

13

БирникЪ

01.07 2016 в 11:21

За червена шапчица не знам, но памперс да си носи задължително. Повече от един.

63994

12

Red or Dead

01.07 2016 в 11:10

““““Петър Славов: "Нощните вълци" да се събират на поляни край София, а не в центъра.....“““““


Пепита, чакаме те в 13.00 пред храма Невски, ела да ни го кажеш в очите, сложи си и ти .....“червената шапчица“, за всеки случай;)

63994

11

Red or Dead

01.07 2016 в 11:02


Днес около обяд центъра на София ще бъде едно по-добро и чисто място, просто цялата секта на “умните...красивите....“ скоротечно ще се телепортира.......

12881

10

Иван55

01.07 2016 в 10:58

"Джулая" събра 3000 в Тутракан. Довечера ще броим агитките в София.

77927

8

El Commandante

01.07 2016 в 10:50

Не съм чул и ти да протестираш срещу гей парада, поправи ме ако греша моля, и цитирай сам себе си къде си издигнал глас срещу педераските безобразия наскоро....

12017

7

Кулин бан

01.07 2016 в 10:48

Обратното: значи щом за европейските не може, значи и за руските не може.

77927

6

El Commandante

01.07 2016 в 10:46

"El Comm, ми те тия също са педераси... само че руски."

Хахахаха, значи за "европейските" педераси може, за руските-не може?
Що така?