Петър Москов, КОД: Трябва ново качество в българската десница

OFFNews 27 септември 2022 в 10:47 1767 1

Петър Москов

Снимка КОД

Лидерът на КОД Петър Москов

Когато изборът е между социалистите на Радев и социалистите на Нинова, десният човек няма избор. Не може да избираш между управлението на два социалистически клана. Защото коалицията между ПП, БСП и ДБ е големият повод за гордост на социалистическата партия днес. Това правителство за целия си мандат не взе нито едно дясно решение, не приложи нито една дясна политика и социалистите на Нинова с право се гордеят с това. ПП се превърна в младежкото БСП, а как да повярваш на ДБ, че ще извършат депутинизация в общо управление с БСП? 

Това заявяват от КОД в своя позиция. В текста им се казва още: 

България трябва да излезе от това социалистическо блато. Единствените верни решения на сегашната криза може да предложи само силно дясно консервативно управление.

Галопиращата инфлация е основният проблем в момента. Той идва от високите цени на енергоносителите. Затова вярното решение е да отстраним причините, които изкуствено завишават цените на енергоносителите. Това става в 3 стъпки:

1. Да премахнем зависимостта си от Кремъл и Газпром, защото те използват газа за политическо изнудване, а не за нормална търговия.
2. Веднага да започнем програми за собствен добив на енергоносители, както правят Румъния и Турция до нас и да се откажем от поетия ангажимент да затворим ТЕЦ-овете си след две години.
3. Да изискаме в Зелената сделка незабавно да се премахне фалшивия данък върху въглеродните емисии, което ще намали с 200% цената за индустрията, а от там ще паднат и всички останали цени. 

Тези стъпки могат да бъдат направени само от дясно консервативно управление. Защото социалистите и зелените либерали са точно тези, които вкараха Европа в енергийния капан на Путин. Те затвориха собствените ни енергоизточници, те унищожиха собственото ни европейско производство, те превърнаха газа в оръжие срещу Европа в ръцете на Кремъл.

Гласуването за ГЕРБ не е решение. Българската десница има нужда от качествено нова дясна партия, вдясно от ГЕРБ. В момента политическият дебат е изкривен силно вляво и увлича и ГЕРБ в лява риторика. КОД е партията, която поставя истинските десни решения на вниманието на гражданите и така връща нормалността в политическото пространство.

Нашата цел е обединение около постигане на архизадачите на посткомунистическата десница:
1. Декомунизация и лустрация, за да премахнем посткомунистическия октопод, който изсмуква икономиката и манипулира политиката.
2. Категорично скъсване на зависимостта от Кремъл, която ни обрича на корупция и бедност.
3. Спиране на всякакви социалистически практики държавата да раздава пари на калпак и да се меси в пазара, което деморализира обществото и убива икономиката.

КОД е катализаторът, който ще доведе до дясно обединение около правилните консервативни решения. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Парламентарни избори 2022 г.

Платена публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови