Пеевски, Веселин Пенев и Деница Гаджева отсъстват най-често от НС

OFFNews 11 април 2014 в 16:25 2401 2

Пленарна зала

Снимка БГНЕС

Депутатът на ДПС Делян Пеевски, колегата му от ДПС Веселин Пенев и народният представител от "Атака" Деница Гаджева имат най-много неизвинени отсъствия за работата на 42-рото Народно събрание, сочи справка в сайта на парламента.

Пеевски, който спря да идва в Народното събрание след скандала около избора му за шеф на ДАНС, държи първенството по неизвинени отсъствия, като има на свое име 118 броя. Веднага след него се нарежда колегата му от ДПС Веселин Пенев с 38 неизвинени, а на трето място е депутатът на "Атака" Деница Гаджева, която е натрупала 29 неизвинени отсъствия. В бройката са включени както отсъствията от пленарните заседания, така и неявяването в комисиите, в които членуват народните представители.

От пресцентъра на парламента съобщиха, че до момента 42-рото Народно събрание е провело 129 заседания от началото на мандата си. 113 от тях са били редовни, а 16 - извънредни.

Осем заседания са били предсрочно прекратени заради липса на кворум,а поради отсъствието на необходимия брой депутати пет заседания на парламента не са били открити.

Информацията бе оповестена официално, след като днес председателят на парламента Михаил Миков се закани да даде на медиите имената на отсъстващите народни представители, защото в пленарна зала отново нямаше кворум.

Първенството по отсъствия държи парламентарната група на ГЕРБ, които бойкотираха умишлено заседанията на Народното събрание след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. До момента депутатите на Борисов са натрупали 1631 неизвинени отсъствия, което е три пъти повече от отсъствията на останалите три парламентарни групи, взети заедно. Лидерът на парламентарната група Бойко Борисов има общо 23 неизвинени, а сред най-нередовните от ПГ ГЕРБ са Димитър Главчев (27 отсъствия), Цвета Караянчева и Антоний Йорданов, които имат по 21 неизвинени.

От "Коалиция за България" са най-прилежни. До момента те са натрупали общо 127 отсъствия, като лидерът им Сергей Станишев е пропускал да се яви на работа без уважителни причини 13 пъти. Сред най-нередовните от левицата са депутатът Николай Малинов с 21 отсъствия и Страхил Ангелов с 19 отсъствия.

ПГ на ДПС пък има 203 отсъствия, като над половината от тях са на Делян Пеевски. Лидерът им Лютви Местан е най-редовният от председателите на парламентарни групи, като е отсъствал без уважителна причина едва два пъти.

Със своите 234 отсъствия парламентарната група на "Атака" държи второ място в класацията. Лидерът й Волен Сидеорв има 19 неизвинени отсъствия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!