На третия опит "спасители" от "Атака" осигуриха кворума

OFFNews 11 април 2014 в 10:23 7626 11

Народно събрание

Снимка БГНЕС

След два неуспешни опита за начало на заседанието на Народното събрание част от парламентарната група на "Атака" се появи и осигури нужния кворум.

В 10.20 ч парламентът най-накрая успя да събере 123 депутати с желание за работа. За третата регистрация в залата влязоха и депутатите от "Атака". По вида им личеше, че "спасителите" са извикани "по спешност" - облеклото на повечето бе далеч от парламентарния етикет, а част от националистите не успяха дори да свалят палтата си от бързане.

Депутатите се събраха за трети опит в 10 ч, но ръководството не обяви начало на регистрацията до 10.20 ч, когато с бърз ход пристигнаха и последните депутати от "Атака" - Гален Монев, Димитър Димов, Миглена Александрова. Лидерът Волен Сидеров така и не се появи.

След като "Атака", ДПС и "Коалиция за България" успяха да съберат кворум, от ГЕРБ също благоволиха да влязат в пленарната зала. Пристигането им бе посрещнато с освирквания и подвиквания.

"Не бива да се усвояват най-лошите прояви на парламентарно поведение, колкото и прилепчиво да е това поведение за българския парламент", направи забележка на колегите си Михаил Миков.

Заради днешния забавен работен ден Народното събрание си гласува извънредно заседание за вторник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!