"Атака" с нов ултиматум - иска властта да разследва президента

OFFNews 11 април 2014 в 12:17 5538 4

Павел Шопов

Снимка БГНЕС

Присъствието на "Атака" в пленарна зала ще зависи от това дали управляващите ще удовлетворят новото искане на националистите - в парламента да бъде създадена временна комисия, която да "обследва президента за нерегламентираните му контакти, за миналото му участие в офшорни фирми".

Това стана ясно от думите на зам.-председателя на "Атака" Павел Шопов.

По-рано днес след два неуспешни опита за регистрация депутатите на "Атака" пристигнаха "на пожар", за да осигурят кворума.

Попитан дали искането за комисия, разследваща президента, е ултиматум към властта, Павел Шопов заяви, че "Атака" не упражнява политически рекет, а поставя на масата обществено важни въпроси.

"На управляващите трябва да се напомни, че трябва да свършат някои много важни неща, които те отлагат и не желаят да свършат. Не вървят нещата с отнемането на лицензите на ЕРП-тата. Трябва да се увеличат доходите. Имаме 10 точки, които преди известно време внесохме", напомни Павел Шопов.

Зам.-председателят на ПГ "Атака" заяви, че поведението на парламентарната група в пленарна зала ще зависи от поведението на управляващите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови