Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Пеевски пита Денков какво се е договарял с ''Лукойл''

OFFNews 12 ноември 2023 в 14:34 1773 4

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Делян Пеевски

В позиция до медиите председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви, че ще изпрати писмен въпрос до премиера Николай Денков защо се отлага дерогацията на "Лукойл" и кой печели от това.

"Дали Денков не печели време за “Лукойл” и руския режим? Сигналите и разследванията сочат съмнения за престъпна схема на най-високо ниво. Друго обяснение няма. И кой реално управлява държавата? Денков дължи отговори".

По думите му премиерът чака ротацията с ГЕРБ, за да избяга от отговорност. Пита още какви разговори са водени между Денков, началника на кабинета му Тодор Модев и представители на "Лукойл" и руската държава.

"За тези разговори Денков ни уведоми на среща, в която участва и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква договорка за внасяне на дължимите данъци от компанията незабавно. Но нищо не последва".

В понеделник Пеевски ще внесе писмен парламентарен въпрос относно това кога и с кого от "Лукойл" са се договаряли Денков началникът на кабинета му, както и какво са се договорили:

"Дерогацията трябваше да гарантира на българските граждани по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., но тя донесе единствено милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер. Това веднага трябва да спре", пише още санкционираният по глобалния закон за корупция "Магнитски" депутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

4

Анализи

12.11 2023 в 15:44

Точно този да пита, дали някой не трябва да му припомни някои неща.

788

3

jorj

12.11 2023 в 15:20

Този изкъпон магнитски шопар иска да управлява държавата?! Чиба бе свиньо крадлива!

135

2

Far Rider

12.11 2023 в 15:20

Денков работи в интерес не само на Лукойл. Съвсем академично нарече зърнарите "терористи", академично им се извини, академично им даде народни пари за нови модели Майбах и Ламборгини. Пак академично в противоречие с договореностите с ЕС отказа да закрие губещите ТЕЦ-оев, академично подписа споразумения с въглищарите. А бе, академик си е! Сам се е направил!

14469

1

случайно прочетох

12.11 2023 в 14:46

Тоя що не си плюска на спокойствие и да остави Денков да си върши работата?