Пеевски канил Цветанов на кафе в хотел, разговорите им били "с политически отенък"

OFFNews 10 март 2014 в 10:42 4282 7

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се обаждал на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов с покана за кафе в хотел „Берлин” в столицата. Той обаче отказал поканата и „никога не се е срещал с този депутат извън министерството”.

Това стана ясно от обясненията на Цветанов в студиото на bTV.

Въпреки че Цветанов още не бил направил „засичане” между справките за срещите си с народния представител от ДПС, той даде за пример няколко несъответствия между „действителността и данните на Пеевски”.

„Има записана среща на 5 август, а аз тогава съм бил на морето. Има записани две срещи в един и същи ден, има записани срещи в събота и неделя – нещо, което никога не съм правил, освен за пресконференции”, посочи бившият шеф на МВР.

С средата на миналия месец той изпрати писмо до настоящият вътрешен министър - Цветлин Йовчев, с искане да му бъде предоставена писмена справка по години, дни и часове, за периода юли 2009-март 2013 г. за посещенията на Делян Пеевски в сградата на МВР. Това стана след друга справка, изискана от Пеевски, според която той бил в министерството 40 пъти. Депутатът твърди, че всичките му визити са били при Цветанов, но според ексминистъра техният брой бил не повече от 7.

Пред bTV Цветанов поясни, че „част от разговорите с народния представител от ДПС били с политически оттенък”. Само преди седмица обаче той коментира, че не помни например каква е била темата на разговор между него, главния прокурор Сотир Цацаров и Пеевски.

„Казвал ми е, че не се възприема добре от техния лидер тогава - Ахмед Доган, ходенето в смесените региони. Но това само съм го чул и съм продължил да работя по същия начин. Ако съм имал други лични интереси – сега щях да съм участник с някакви фирми или членове на семейството ми щяха да са. Всички срещи до една са били по негово желание. Просто сега се дава тон за дискредитиране на опозиционна фигура преди европейските избори”, заяви бившият вътрешен министър.

Във връзка със „спекулациите” за продължителното му работно посещение в САЩ през миналия месец, Цветан Цветанов обясни, че 15 от 17-те му нощувки в скъп хотел били платени от страната домакин. Заместникът на Бойко Борисов бил поканен на визита от „директори на много служби”, с които имал по 3 срещи на ден. Благодарение на такива работни посещения страната ни до момента е получила дарения за обучителни програми и оборудване за гранична полиция на стойност 10 млн. долара, посочи Цветанов.

Той засегна накратко и въпроса с наетата от ГЕРБ къща в столичния квартал „Бояна”. Никой не живеел в нея, тя се ползвала само за провеждане на срещи. „Нямаше нормални условия за срещи нито в централата на партията, нито в дома на лидера – знаете, там имаше протести. Наемът за тази къща е за 1 година – по 7-8000 лева на месец. Предстои да се прекрати договорът, защото вече нямаме тази необходимост – нещата вече се нормализираха”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови