Quantcast

Пеевски канил Цветанов на кафе в хотел, разговорите им били "с политически отенък"

OFFNews Последна промяна на 10 март 2014 в 10:42 3646 7

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се обаждал на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов с покана за кафе в хотел „Берлин” в столицата. Той обаче отказал поканата и „никога не се е срещал с този депутат извън министерството”.

Това стана ясно от обясненията на Цветанов в студиото на bTV.

Въпреки че Цветанов още не бил направил „засичане” между справките за срещите си с народния представител от ДПС, той даде за пример няколко несъответствия между „действителността и данните на Пеевски”.

„Има записана среща на 5 август, а аз тогава съм бил на морето. Има записани две срещи в един и същи ден, има записани срещи в събота и неделя – нещо, което никога не съм правил, освен за пресконференции”, посочи бившият шеф на МВР.

С средата на миналия месец той изпрати писмо до настоящият вътрешен министър - Цветлин Йовчев, с искане да му бъде предоставена писмена справка по години, дни и часове, за периода юли 2009-март 2013 г. за посещенията на Делян Пеевски в сградата на МВР. Това стана след друга справка, изискана от Пеевски, според която той бил в министерството 40 пъти. Депутатът твърди, че всичките му визити са били при Цветанов, но според ексминистъра техният брой бил не повече от 7.

Пред bTV Цветанов поясни, че „част от разговорите с народния представител от ДПС били с политически оттенък”. Само преди седмица обаче той коментира, че не помни например каква е била темата на разговор между него, главния прокурор Сотир Цацаров и Пеевски.

„Казвал ми е, че не се възприема добре от техния лидер тогава - Ахмед Доган, ходенето в смесените региони. Но това само съм го чул и съм продължил да работя по същия начин. Ако съм имал други лични интереси – сега щях да съм участник с някакви фирми или членове на семейството ми щяха да са. Всички срещи до една са били по негово желание. Просто сега се дава тон за дискредитиране на опозиционна фигура преди европейските избори”, заяви бившият вътрешен министър.

Във връзка със „спекулациите” за продължителното му работно посещение в САЩ през миналия месец, Цветан Цветанов обясни, че 15 от 17-те му нощувки в скъп хотел били платени от страната домакин. Заместникът на Бойко Борисов бил поканен на визита от „директори на много служби”, с които имал по 3 срещи на ден. Благодарение на такива работни посещения страната ни до момента е получила дарения за обучителни програми и оборудване за гранична полиция на стойност 10 млн. долара, посочи Цветанов.

Той засегна накратко и въпроса с наетата от ГЕРБ къща в столичния квартал „Бояна”. Никой не живеел в нея, тя се ползвала само за провеждане на срещи. „Нямаше нормални условия за срещи нито в централата на партията, нито в дома на лидера – знаете, там имаше протести. Наемът за тази къща е за 1 година – по 7-8000 лева на месец. Предстои да се прекрати договорът, защото вече нямаме тази необходимост – нещата вече се нормализираха”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.03 2014 в 14:33

Виц на деня:
- Как бихте описали Ирена Кръстева и Делян Пеевски?
- Мамка му и прасе.

10.03 2014 в 14:07

Според казаното от Местан, а по-рано и от други управляващи, е срамно и осъдително да се срещаш с Пеевски.
Тогава защо предложиха за шеф на националната сигурност лице, с което е срамно да се срещаш?!
Пеевски се срещал с Цветанов. Да поздравим тогава Цветанов за това, че се е срещал с читав човек, който само след 2 години е предложен за шеф на ДАНС.
Трудно ми е да разбера, според управляващите Пеевски положителна или отрицателна фигура е? Или както дойде...

10.03 2014 в 13:11

Пеевски екслузивно пред ПИК: Цветанов лъже, че съм го викал в хотел "Берлин". Всичките ни срещи са били по негова молба. Веднъж дори дойде спешно в моя офис на "Бачо Киро"!

10.03 2014 в 12:17

Хайде бе герберасляци! Бегом на амбразурата!
Аз ли да пиша неща от сорта на това, че има такива от вас, които са чакали по8-10мес записани в списък, за да могат да се срещнат с този толкова зает министЕр на интериора?!
А?
Защото аз съм чувал и знам за едни други работи- как дори депутати от собствените редици на ГЕРБ с месеци не могли да направят обикновена среща с ЦЦ по чисто партийни въпроси, защото уж е бил все много ангажиран!
А сега се оказва, че мистър Прасчо го е викал при себе си когато и за каквото си поиска!?!
И той е търчал на срещи като финикиец!
Интересно! Много интересно!!!!!

10.03 2014 в 12:07

Цвъки от помощното училище от Вършец, вожд на 1 мил. куманчи, милиционери де..и тази държава ще се оправи, не няма такъв вариант.
/..../
Да идват санитарите!!!!

10.03 2014 в 11:23


Реакцията, заглавието кърти! Можеше да допишете в него, че кафето се е поднасяло от млади момичета с тежки пороци в това гнездо на порака - хотел Берлин!
Отново с празни приказки се измества същността на проблема. Няма никакво значение по чие желание са били тези срещи. Срещите на министър на вътрешните работи с депутат със съмнителна репутация от опозиционна партия, при това собственик на медийна империя, която неизвестно защо се беше превърнала в рекламна агенция на правителството, са меко казано политически некоректни и морално укорими.
Сега изяснява ли ви се кой командва парада и защо Борисов не смее да пипне Цветанов и дали го защитава?
Надявам се и онези слепите, заблудените привърженици на ГЕРБ да прогледнат.

10.03 2014 в 11:09

Цвинокио да каже за какво толкова са си говорили. Сещам се, че 2 месеца преди изборите ЦЦ каза, че може да управляват заедно с ДПС, но не и с другите. Явно Цвинокио е заговорничел с тоя търбух не само за назначаването на главен прокурор, а и за много други неща. Интересно защо им се е развалил хатъра. Навярно ЦЦ е помислил, че той командва парада и когато са му казали, че е само пешка, се е опитал да заплашва и т.н. Е затова сега ходи ще ходи по съдилищата с бронирана кола и охрана, а трактора ще злорадства отвън. Всичко опира обаче до собствената непочтенност на ЦЦ, а вероятно и на Борисов. Да не бяха заговорничели с мафията, сега за всички ни щеше да е по-добре.