Цветанов: Уверявам ви, невинен съм

Юлиан Христов 30 май 2013 в 11:32 3301 10

Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов
Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов

Нямам притеснение, невинен съм, работил съм в интерес на държавата.

Това заяви в парламента народният представител Цветан Цветанов, след като главният прокурор съобщи, че е внесъл в парламента искане за сваляне на имунитета на зам.-председателя на ГЕРБ.

Бившият вътрешен министър заяви, че повторно ще внесе искане в деловодството на парламента за сваляне на имунитета му. След като веднъж вече го направи, главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че по процедура единствено прокуратурата може да поиска имунитета на депутат, независимо от това дали той сам си го дава или не.  

"Аз ви казвам категорично, невинен съм. Всичко, което съм правил като министър на вътрешните работи, е да се ръководя от интересите на държавата и да се боря срещу тежката трансгранична престъпност", защити се Цветанов. Той се позова и на доклади на европейските партньорски служби, както и на самооценката си, че работата му е довела до видими резултати.

На въпрос за коментар на думите на главния прокурор, че Цветанов като министър не е упражнявал достатъчен контрол върху служителите си и е допуснал да се извършват безконтролни подслушвания, Цветанов заяви: „Това е толкова несериозно, че не си заслужава да го коментирам. МВР е институцията, където е координацията и дисциплината, и съобразяването с всички разпоредби, и контрол се осъществява от всички преки ръководители и служители, които имат своите отговорности”.

„Това са внушения, които бяха направени през всички тези години. Самият факт, че Делян Пеевски вчера и в първите дни на парламента, когато говореше персонално срещу мен е видно, че има добра синхронизация”, обясни Цветанов.

Цветанов няма да подава оставка като заместник-председател на ГЕРБ, заяви в парламента председателят на ПГ на партията Бойко Борисов. Той поиска първо прокурорите да свършат работата си и да се види какво са поискали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!