Патриотите взели решение за подкрепата на кабинета, но го крият

Ивайло Анев 03 декември 2014 в 09:28 4244 4

"Докато не се вземе решение на следващото ниво на политически съвет, няма да кажа какво решение сме взели "за" или "против" подкрепа на правителството на Бойко Борисов".

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Патриотичният фронт е взел решение, но коалицията има няколко нива и по тази причина все още няма да бъде съобщено решението, подчерта той. Това вероятно ще се случи до края на седмицата.

Симеонов обясни, че едната възможност пред ПФ е била да подкрепят ГЕРБ, които са критикували години или да даде „възможност ДПС да яхне властта”.

„Правителството изпълнява 70% от наша програма”, заяви той и допълни, че коалицията е щяла веднага да се откаже от подкрепата, ако това не е било така.

По думите му Исмаилов и Пенев са представители са на протурска партия. „В случа става въпрос за подмяна на протурска партия”, каза той, като подчерта, че ДПС първа е обявила подкрепа за Орхан Исмаилов.

Снощи се проведе среща, на която патриотите обсъдиха назначенията на областния управител на София Веселин Пенев и на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

Валери Симеонов защити избора на Слави Бинев за шеф на комисията по култура и медии в парламента, като заяви, че председателите на парламентарни комисии трябва да са добри администратори, които защитават интересите на съответния бранш. „Става дума за административна работа, редиците на културата биха били доволни от Слави Бинев”, добави той.

До момента няма нито един сериозен аргумент срещу Слави Бинев, каза Симеонов. Имал чалга заведение, но държеше две заведения, в които звучеше само българска рок музика, където свиреха и оцеляха най-добрите български групи.

Той обяви, че Александър Морфов, който вчера, в знак на протест, напусна Народния театър, ще бъде съден заради думите си по отношение на Бинев.

„Само Патриотичният фронт може да защити българското в културата”, каза още съпредседателят на коалицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки