Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер (обновена)

Слави Бинев: БНТ и БНР ги е страх от мен

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2014 в 08:39 12549 8

Снимка Сергей Антонов

Слави Бинев

"Хората, които се противопоставят на моето назначение, ги е страх от ревизиите, които ще направя. Аз съм против бюджетните медии, където трябва и да се направят проверки. Това е моят талант - бързо намирам проблема". 

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на парламентарната комисия за култура и медии Славчо Бинев. 

"По-подходящ от мен за това място в парламента няма. Аз ще защитавам интересите на гилдията. Проблемът не съм аз, а там където се разпределят парите за културата. Ако намерите по-голям критик от мен на Борисов, го сложете на мое място".

"Изключително неудобно ми е да ме нападат хора, които са се поддали на внушения. Има една офанзива срещу мен, която се тиражира постоянно. Един човек като мен, трябва да бъде съден по неговите действия. Аз очаквах хората от културата да са диалогични", каза Бинев.

Архонът изригна и срещу това, че неговият протест през септември 2012 година далеч не е бил рекламиран, както този днес срещу него.

"В България е много по-лесно да скочиш и удряш докато някой е на земята. Когато скочих срещу Борисов, всички ги беше страх. Аз нападам тогава, когато всички ги е страх да го направят", каза Бинев.

Той заяви, че води битка с това правителство и е и ще продължава да бъде най-големият критик на кабинета.

"Не може един човек да бъде съден заради името му. Аз дори трябва да съм уважаван заради името си. Оцелял съм без да ми се налага да ходя на колене", заяви депутатът от ПФ.

Бинев коментира и случките от миналото, когато беше отвлечен пред спорния клуб "Дескрим" и е бил бит от Георги Илиев в собствената му дискотека "Биад".

"Всеки, който е бил перспективен по онова време, е бил под ударите на силовите групировки. Искаха контрол над моите собствености. Ако няма държава и не може да ме защити, аз ще се защитя сам. И ще използвам всяка секунда, за да обясня, че образа в медиите няма нищо общо с реалния", заяви Бинев.

Според него предложението на ГЕРБ той да стане шеф на комисията е било капан, на който обаче Бинев не се е хванал.

"Нека погледнем напред и да плюем назад. Никой не си е позволявал да търка с пръстче там, където могат да ти го счупят. Само аз", завърши Бинев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2014 в 12:56

Прав е Бинев - преди години БНТ (БНР в много по-малка степен) пълнеха гащите при мисълта бащицата Борисов да не им се разсърди...
БСП, а после и НФСБ правят протест с по 10 000 човека в центъра на София, а БНТ излъчва протест на 20 човека пред Президентството...

03.12 2014 в 12:53

Малей, каква наглост! Но за политик става - добре владее похвата "разделяй и владей", опитва се да противопостави частните на държавните медии, после сигурно ще опита същото с различните гилдии. Каквито и качества да има, заслуги в ЕП, добри намерения, само фактът, че е използвал като трамплин в политиката "Атака" и че е печелил от чалга и халтура са достатъчни. Всъщност той е само капката, от която чашата преля, само повод за протестите, не е единствената и сериозна причина. Ами Мултака, Баце, Цвъки ...

03.12 2014 в 12:22

Живковизмът е още жив в националните ни медии БНР и БНТ. Почти съм сигурен, че този пич ще направи нещо добро поне за тях.

03.12 2014 в 11:37

Г-н Бинев явно бърка страха с погнусата и отвращението! Страхът е по-скоро първична физическа реакция! Другите са категории, свързани с морала, а там, както знаем, не само на г-н Бинев, а и на много други представители на "политическия ни елит" ( с извинение!)им липсва нещо много фундаментално... като започнем от първите седем години и стигнем до висша ментална дейност...

03.12 2014 в 11:02

Не ги е страх от теб, страх ги е колко си некомпетентен и как си спуснат като парашутист не където трябва! Там е работата, че Бинев е само един от многото лоши примери!

03.12 2014 в 10:04

Бахти комплексираното, просто и нагло копеле!

03.12 2014 в 10:02

От руските подлоги, всеки трябва да се страхува:))

03.12 2014 в 09:54

Страхува ли ви ПФ?