Патриотите искат затвор за агитация на чужд език

Ивайло Анев Последна промяна на 08 април 2015 в 12:39 6485 3

До 3 години затвор и глоби от 10 до 20 хиляди лева за агитация на чужд език. Това предвижда законопроект, внесен от Патриотичния фронт, за промени в изборното законодателство.

Съпредседателят на Фронта и основен вносител Валери Симеонов заяви, че тези промени са обещани преди миналите избори.

Според внесения законопроект гласуването трябва да бъде задължително и лично, като всеки, който не е гласувал подлежи на санкция.

Симеонов заяви, че иска пред всяка избирателна секция да бъдат разлепени информационни табла, на които да бъдат изписани телефоните на МВР и на районни прокурори, които отговарят за нарушения в изборния ден и гражданите могат да звънят и сигнализират за видени такива.

За да бъде прекъснато стадното гласуване в Турция, вносителите предлагат в държавите извън ЕС, изборни секции да бъдат открити само в дипломатическите представителства.

За да бъде решен проблемът с мъртвите души всеки имащ право да гласува трябва да се регистрира 35 дни преди изборния ден.

Патриотите предлагат и от 1 до 6 години затвор за купуване на гласове, а за отпечатване и държане на бюлетини извън закона да се налага лишаване от свобода от 1 до 5 години.

От Патриотичния искат още промяна в Кодекса на труда, която да задължи работодателите да осигурят половин почивен ден за служителите си в изборния ден.

Проектозаконът предвижда още забрана по време на предизборната кампания за раздаване на подаръци, награди и други с изключение на знамена, печатни агитационни материали с пазарна стойност до 2 лева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2015 в 21:09

Аман от лицемери.....първо Каракачанов да вземе да промени името на партията си, защото на територията на България, не би трябвало да съществува движение- Вътрешна македонска революционна организация (ВМРО).

08.04 2015 в 13:59

Точно такива закони трябват!

08.04 2015 в 13:03

И аз го искам, но няма кой да им позволи все пак ДПС управлява и те го знаят, но трупат точки с намерения, но без резултат. Какво стана с турските новини по БНТ??