Патриотичният фронт внесе нова жалба срещу многото секции в Турция

OFFNews Последна промяна на 21 септември 2014 в 18:40 1738 2

Протест пред ВАС за отмяна на решението за секциите в Турция

"Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО" внесе нова жалба до Върховния административен съд срещу огромния брой изборни секции в Турция.

На 18 септември ВАС уважи първата жалба на Патриотичния фронт и закри 8 от избирателни секции в Турция заради множество нарушения. По-късно обаче Централната избирателна комисия (ЦИК) реши, че секциите няма да бъдат заличени. Мотивите на ЦИК са, че има и допълнително подадени заявления и съдът е взел решение на база стара информация.

Съдът се е позовал на решение на ЦИК, в което има техническа грешка, която по-късно поправихме. Не можем да не разкрием секции в тези градове, тъй като там са гласували над 100 души последните 5 години, каза в събота пред OFFNews Цветозар Томов, говорител на ЦИК.

На карта е заложен авторитетът на съда и съм сигурен, че по съдебен ред ще се установи, че решението на ЦИК е невалидно. България е правова държава и върховенство има законът, каза днес Димитър Стоянов – един от вносителите на жалбата от името на Патриотичния фронт.

Според Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО, с действията си ЦИК демонстрира, че обслужва интересите на турската държава, а не на България.

Още през 2009 година бе доказано, че с помощта на властите в Турция се извършват масови фалшификации и Конституционният съд на България касира изборите в 23 от турските секции, посочват от ВМРО.

Патриотичният фронт ще продължи да използва всички законни средства, за да защити интереса на България и българските граждани, каза съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.09 2014 в 17:15

Плачът и напъните на нископрофилните тролове тук, да плякат и да мрънкат е много по-добро доказателство за силата на Патриотичен фронт, дори и от похвални слова и политическа реклама. Ревът на трола си е като музика в сравнение.
А пък за нагаждача и ибрика - всеки патриот е нещо лошо, тъй като му пречи да се оправдава пред себе си за собственото си жалко състояние в което се е докарал.
Тролове, врякайте и пискайте колкото искате, само забава ни носите!

22.09 2014 в 03:57

ПАРИЧНИЯТ фронт се опитва да си прави безплатна реклама, играейки си на жалбички и обжалвания! Младите им студенти-юристчета изпробват бюрократичната система на олигархията! Но срещу БКП+ДС-олигархията и думичка не проронват!