Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Джамбазки: Със секциите в Турция ЦИК подарява 8 мандата на ДПС и РБ

OFFNews 19 септември 2014 в 09:12 4357 8

Ангел Джамбазки

"Решението на ЦИК за броя на секциите в Турция е ясен показател - в ЦИК има представители на ГЕРБ, БСП, ДПС и на РБ. Тези хора единодушно са приели да бъдат разкрити рекорден брой секции в Турция - 1/3 от всички секции зад граница (136, но 8 ще бъдат закрити след решение на ВАС). Идеята е да привлекат от Турция гласове за ДПС и за партията от Реформаторския блок на Касим Дал около 100 хил. гласа".

Това обяви в интервю за bTV Ангел Джамбазки от ВМРО, която на предстоящите избори се явява в коалиция Патриотичен фронт (заедно с НФСБ).

Въпросът е морално ли е хора, които не са родени в България, никога не са говорили български език, нямат никакво отношение към държавата ни, да определят как ние с вас да си харчим данъците, попита Джамбазки. 

По думите му чрез рекордния брой секции в чужбина ЦИК ще подари на ДПС и на Реформаторите 8 мандата.

Ние сме против такава политика и в съда Патриотичният фронт доказа, че има измами с подаваните заявления за разкриване на секции. ВАС се произнесе вчера по жалба на Патриотичния фронт, че 8 секции в Турция са разкрити незаконно.

Измамите са в това, че има градове, в които заваления са подали 1-2 лица, а се разкриват 10 секции и подаването на заявления от един IP адрес.

"Истината е, че изборите в Турция се организират от Ердоган (бившият премиер и настоящ президент на Турция - Реджеп Ердоган)", коментира още Ангел Джамбазки.

Той е категоричен, че хората в Турция с български паспорт гласуват два пъти - в Турция те не гласуват, там вместо тях гласува държавната машина на Ердоган, а реално хората идват с автобуси в България и гласуват тук.

"Как си обяснявате 1600 души гласували в една секция (казус от парламентарните избори миналата година в секция в Турция), това физически не е възможно.

В Турция трябва да се гласува само в дипломатически консулства и представителства, както е в Македония", смята представителят на Патриотичния фронт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews