Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

АБВ подготвя регистрацията на партия

OFFNews 19 юни 2014 в 16:55 5057 1

Емил Кало

Инициативният комитет на АБВ заседава днес, за да подготви учредяването на политическа партия АБВ.

„Самата идея на създаването на АБВ предпоставя едно много широко участие, защото всичко, което замисляме, се основава на основната формула – национално съгласие.

Ние излизаме пред българската общественост с един ясен политически образ, който в един момент, очевидно предизборен, би трябвало да ориентира безкрайно неориентираното общество и огромния процент колебаещи се българи”, коментира след заседанието Емил Кало, член на Инициативния комитет.

Той обясни, че Учредителната декларация на формацията е принципно различен документ – без обещания, без безоблачни и слънчеви перспективи, но с насоки за дейност, базирани върху търсене на национално съгласие. Като всеки такъв документ, той стъпва върху настоящата политическа реалност, допълни Кало.

Румен Петков подчерта, че един от основните въпроси у нас е свързан с необходимостта от коренна промяна на политическия модел в България, която се изразява във въвеждането на мажоритарния избирателен модел 50/50, засилване на правомощията на президента на страната, провеждане на реална пряка демокрация, както и намаляването на партийните субсидии няколко пъти.

Петков смята за най-подходящо време за провеждане на предсрочния парламентарен вот средата на октомври, тъй като така ще се даде възможност за реална политическа кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews