Quantcast

АБВ не би се коалирала само с "Атака" и ДПС

OFFNews Последна промяна на 07 юни 2014 в 08:48 2701 5

Георги Първанов

Снимка Сергей Антонов

АБВ няма да участва в коалиция с ДПС и смята за нецелесъобразно участието на "Атака" в управлението.

Това заяви пред "Нова телевизия" президентът два мандата Георги Първанов в отговор на на въпроса къде ще бъде евентуалното място на АБВ в един нов парламент.

Той се съгласи с предположенията, че следващият парламент ще влязат много и различни партии. В тази връзка Първанов предрича широка коалиция, която, по думите му, ще осигури стабилно управление.

Във връзка с идеята на лидера на БСП Сергей Станишев за задължително гласуване "самоизключилият се" член на столетницата посочи, че задължителният вот ще удари всички партии, които разчитат на манипулиран вот.

На въпроса дали приема обвиненията на "Позитано" 20, че с явяването си на изборите АБВ е откъснало гласове от столетницата, Първанов заяви:

"Това изказване изхожда от презумпцията, че едни гласове са завинаги принадлежащи за една партия. Тези гласове са отпаднали не поради наличието на конкуриращ субект, а поради простата причина, че са недоволни от управлението, не им допада моралът на ръководството."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 11:27

Не биха се коалирали с АТАКА, защото знаят,че Волен никога не би подкрепил измамници и агенти на ДС. От друга страна е вярно, че ако повече хора гласуват, купения вот няма да въздейства толкова силно на крайните резултати.

07.06 2014 в 21:05

Тоя национален предател Първаноглу добре, че е на ясно за какво въобще иска да влиза в политиката отново.Аз до вчера незнам какво направи за два мандата, като президент (даже някои неразбираемо за мен го наричат "успешен президент") сега пак се бута за кокала.И това не е само негов проблем.Незнам повечето от днешните партии за какво въобще се борят.Нито програма имат, нито нищо Само голи изказвания и обещания.Примерно Герб с тяхното "Имаме воля".За какво имат воля,да крадат ли, да манипулират ли, да лъжат ли?

07.06 2014 в 12:42

чесън, ти на тази милионерско-мафиотска секта наречена бсп, левица ли и казваш... !?!

07.06 2014 в 10:21

сакън тодоре, кой ще цепи левицата

07.06 2014 в 09:52

няма ли кой да го застреля тоя, че ми противен...