От утре 25 военнослужещи и техника ще помагат за охраната на границата

OFFNews Последна промяна на 24 август 2015 в 16:29 2625 6

Снимка БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев

С 25 военнослужещи и техника ще се включи армията в охраната на западната ни граница.

Това стана ясно от думите на министъра на отбраната Николай Ненчев пред БНР.

"Ще започнат от утре. Ние ще участваме с приблизително 25 военнослужещи на този етап. Сутринта си прегледах доклада и разбирам, че се касае за близо 4 хиляди бежанци, които са в района на Гърция и Македония и в един момент ситуацията наистина може да бъде твърде обезпокоителна. Затова ние ще вземем превантивни мерки. Ще бъдем там, ще бъдем на разположение толкова, колкото е необходимо", обясни министърът.

Ненчев обясни, че населението е информирано въздушна операция с десант на парашутисти и спускане на техника, която предстои в района на ямболските села Тенево и Каравелово и в рамките на международното учение "Бърза реакция".

"Винаги вземаме предпазни мерки, превантивно. Мисля, че от близо седмица информираме за всичко онова, което има да се случи. Момчетата са в много добра форма, инструктирани са, всичко ще бъде наред", заяви Ненчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2015 в 20:11

Велик е българският войник. Само 25 броя от него ще спрат хиляди имигранти които стават все по-агресивни. Но Ненчев вече ще може да тръби че "Армията охранява границата"

24.08 2015 в 19:53

Не знаех, че армията ни е толкова голяма. Приятно изненадан съм и от числеността и от това, че има техника!

24.08 2015 в 17:55

Думи на Президента от януари тази година:
"Не бих допуснал армията да застане на границата, а от другата страна да няма армия - това не е добре за нас. Второ, още по-важно - представете си какъв дипломатически скандал ни очаква, ако се окаже, че ние пазим границата със съюзническа държава, каквато е Турция, с войници, БТР-и и техника", категоричен бе обаче президентът."

И тук възниква веднага въпросът: Турция по-съюзническа държава ли е от Гърция? Все пак с Гърция сме не само в НАТО но и в ЕС.
И с Гърция няма ли да стане дипломатически скандал от какъвто се страхува Президентът по отношение на Турция?

24.08 2015 в 16:44Ми то това учение има за единствена цел да покаже на шефовете верноподанничеството на елита,за да не затворят хранилката.

24.08 2015 в 16:42

И като пратим половината армия на границата, кой ще участва в учението ?!?

24.08 2015 в 16:40Бухахахихахахаха,изпратете и Перуката или още не може да направи договора с Полша за ремонт на 2 двигателя.