Македония пусна 4000 имигранти, Сърбия затвори границата

OFFNews 23 август 2015 в 07:21 2855 1

Снимка БГНЕС

Около 4000 нелегални имигранти са пуснати да влязат на македонска територия, съобщи неправителствената организация "Легис", цитирана от БГНЕС. Всички те чакат да влязат в Сърбия, защото сръбската граница е затворена

На автогарата в Гевгелия пристигат частни автобуси, микробуси и джипове от цялата държава, с които хората масово поемат към северната граница в Табановце. 

"Досега около 1000 бежанци са транспортирани с автобуси и микробуси от частни превозвачи до Табановце. Цяла нощ ще пътуват до северната граница. Замина и последния влак, така че остава само автобусен транспорт. Бежанците са премръзнали и гладни, нашата хуманитарна помощ не достига до тях ", заяви снощи пред местна телевизия Жасмин Реджепи от "Легис".

Отново в събота вътрешният министър Митко Чавков е пристигнал в Гевгелия, съобщи на свой ред телевизия "Телма". Според него един от проблемите за сегашната ситуация е неконтролираното влизане на бежанците от Гърция.

Чавков смята, че е необходима координация с гръцките полицейски структури.

Той информира, че на граничния пункт "Богородица" се е провела среща с гръцки полицейски представители. Македонската страна е призова гръцките полицейски структури да предприемат съответните мерки, за да намалят прехвърлянето на имигрантите до македонската граница, чийто поток според Чавков е неконтролируем и не е съобразен с капацитета на Македония.

Министърът очаква след срещата да започне нормализиране на положението.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството