"Няма гаранции, че утре бежанците няма да са на нашата граница"

OFFNews Последна промяна на 24 август 2015 в 08:58 3766 5

Снимка Архив

Миграционните потоци няма да намалеят. Никой не може да даде гаранции, че утре или вдругиден бежанците няма да дойдат и на нашата граница. Това заяви посланикът на страната ни в Турция Надежда Нейнски по бТВ.

В много европейски посолства се разкриват щатове за служители, които се занимават с проблемите на имигрантите, каза още Нейнски. миграционните проблеми. Според нея бежанците трябва да бъдат максимално близо до местата на конфликта, за да могат сред приключването му да се върнат, а не да се разселват.

Посланикът ни в Турция каза още, че и у нея остава усещането за някакво управление на бежанците към кои държава да се насочат. 

"Има някакво направляване на тези хора. За мен остава неясно как така големи групи хора едновременно пристигат ... Тези хора неслучайно се движат по определени канали и определени пътища. Те са използвани от други хора, които правят бизнес ... Където бежанците минават нелегално, там практически контрол няма", коментира Нейнски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2015 в 15:45

Тая е проста като албанска гугутка...

24.08 2015 в 12:30

То какви гаранции бе Наде- заради теб и твоите и на Костов гаранции медиците ни търкаха наровете в Либия

24.08 2015 в 10:19

Те не са на границата. Те са вътре в страната. В Ковачевци, Пазарджик, София. Вие им отворихте границите. Вие и продажното герберско правителство.

24.08 2015 в 10:14

След като САЩ и Англия разбутаха режимите в тези държави, защото ги беше много грижа за тези народи, защо не изпращат кораби и самолети и да ги приемат! Да покажеш загриженост и желание за демокрация, не означава да грабиш природни ресурси, нефтени и златни залежи! Както стана с Украйна...Но, лесно да е разбунват нещата, когато си на океан разстояние.

24.08 2015 в 09:36

Боже какви глупости....ми естествено, че потока бежанци минава по пътя на най-малкото съпротивление към Германия, Франция, Италия и Великобритания. Може някои да идатв Дания, Холандия, Швеция, Норвегия или Финландия. Съвсем сбърканите може и в Испания, Чехия, Гърция, Словения или Словакия да спрат. Другите държави за сега не сме интересни много.

А след като войната в Сирия върви вече 5 години дали на тия хора им се чака в палатки на турсаката граница? Живота си върви. Децата им пропускат училище вече 4-5 годинки. Внуците израстват и т.н. Тая работа с лагерите по границите върви първите 10-12 хайде 24 месеца, после тия хора просто си търсият втори дом за постоянно. Ние между другото испускаме възможността да приемем хора, които могат да са ни от полза. Можехме спокойно да даваме жилища и работа на хора с образование в специалности коиот ни липсват, защото ссега както си говорим за безработица, всъшност в много сектори има недостиг на работна ръка и това спира икономиката ни. Обаче нали се водим за носа от разни псевдо националисти срам за човечеството и пропуснахме златната кокошка. Нищо в Германия тия хора ще работят като лекари, инженери и т.н. Германия шак ще бележи икономически ръст от 5-10% а ние ще тънем в лайна и злоба.