Осман Октай: Махнаха Бисеров, опита да измести Доган

Елица Мартинова 05 ноември 2013 в 08:54 8163 18

Осман Октай, Снимка: БГНЕС
Осман Октай, Снимка: БГНЕС

 

Почетният председател на ДПС сам е поканил зам.-председателя на партията да напусне, защото Бисеров се е опитал да поеме контрола в партията.

Такава теза разви пред bTV отцепникът от ДПС Осман Октай по повод напускането на Христо Бисеров.

Според Осман Октай ДПС отдавна се е превърнала в корпоративна партия, съсредоточаваща бизнес интереси. По думите на отцепника почетният председател е фигурата, която управлява и контролира интересите и схемите в партията, но след оттеглянето му през януари заместниците му са се опитали да го изместят.

„Когато се случиха събитията около Доган на националната конференция, някои хора с назначения председател Лютви Местан, можеби си е помислил, че зад гърба му може да контролират тези корпоративни кръгове ид а ги управлява без Доган“, смята Октай.

Според отцепника Христо Бисеров играе ролята на „сив кардинал“ още от времето, когато е членувал в СДС. По думите на Осман Октай зам.-председателят на парламента погрешно е преценил, че може да заеме централната роля и в ДПС.

„Това е станало в неделя. Доган е разбрал, че някой го е пенсионирал вече и го е отписал, и когато е получил достатъчно информация, е извикал Бисеров на тази среща, и го е поканил да напусне“, каза Осман Октай.

Той твърди, че животът на Христо Бисеров може да е в опасност и подчерта, че няма да се изненада, ако в най-скоро време Бисеров напусне страната.

"Това послание към сараите е към всички министри, министър-председатели, всички, които присъстват в коридорите на властта, защото явно напоследък са забравили да посещават Сараите", каза Осман Октай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!