Депутатите на ДПС заседават извънредно

Елица Мартинова 04 ноември 2013 в 10:29 4577 5

Лютви Местан, Снимка: БГНЕС
Лютви Местан, Снимка: БГНЕС

 

Извънредно заседание на парламентарната група на ДПС ще се проведе днес в София, научи OFFNews.

Темата на извънредната среща не е обявена официално. Предполага се обаче, че на заседанието ще бъде обсъдена оставката на зам.-председателя на парламента Христо Бисеров. В следобедните часове вчера стана ясно, че Бисеров, който е една от знаковите фигури в ДПС, напуска зам.-председателското си място в Народното събрание и самата партия.

Все още няма официално оповестени подробности по случая. От пресцентъра на ДПС обаче съобщиха, че в 14.45 ч. днес в централата на партията лидерът Лютви Местан ще направи официално изявление.

Източник на OFFNews, който е част от групата на ДПС в парламента, съобщи, че самият той е бил изключително изненадан от новината.

„Вчера, около 17 ч., получихме SMS да си проверим e-mail-ите. Когато отворих пощата, вътре имаше съобщение за оставката на Христо Бисеров, в което се казва, че председателят Лютви Местан и почетният председател Ахмед Доган са я приели“, коментира един от депутатите на ДПС.

„Много силно се надявам да не става въпрос за здравословни проблеми, защото не е имало никакво напрежение в партията, не е имало обструкции от страна на г-н Бисеров“, допълни още народният представител.

Председателят на икономическата комисия в парламента Йордан Цонев, който е близък с Христо Бисеров, също бе учуден от новината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови