Quantcast

Местан: Бисеров не каза мотивите си дори на Доган

Вероника Шербанова Последна промяна на 04 ноември 2013 в 15:14 1949 18

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

 

Христо Бисеров заяви, че на този етап няма да сподели дори с г-н Доган и с мен като председател на партията личните си мотиви. При това положение, каквито и да са въпросите ви за мотивите, не биха могли да получат отговор от мен, удовлетворяващ любопитството ви.

Това заяви на пресконференция в понеделник председателят на ДПС Лютви Местан.

Той бе категоричен, че причината за напускането на Христо Бисеров по никакъв начин не засяга политиката на ДПС. Местан разказа, че по време на разговора колегата му е помолил да обяви причините за напускането си, когато самият той сметне за добре.

"В случая става въпрос за отказ от политиката по лични причини. Точно по тази причина, именно защото няма политически мотив в акта, тази оставка не е основание да се разгръщат предположения и хипотези за промяна в политиката на ДПС, било като отношение към кабинета или като промяна в междупартийните отношения", каза председателят на ДПС.

Местан разказа, че около 15 ч. вчера Христо Бисеров е потърсил за среща него и почетния председател Ахмед Доган. Тримата са разговаряли в 15.30 ч., когато зам.-председателят на партията е уведомил за "неотменимото си" решение колегите си.

Лютви Местан подчерта, че изобщо не е очаквал оттеглянето на Бисеров. Бях изненада, това е много слаба дума, призна председателят на ДПС. Той коментира, че оставката на колегата му не е била нито поискана, нито провокирана.

"Знам, че един председател на партия да направи признанието, че е бил тежко изненадан, не е добра характеристика за него, но избирам честността пред позитивите", изтъкна Лютви Местан.

Той обясни, че в молбата си Христо Бисеров е посочил още, че не само напуска ръководството на ДПС, но желае да замрази и членството си в партията.

Местан каза, че е анализирал разговора си с Бисеров и е убеден, че мотивите му наистина ще бъдат извън политическата сфера.

"Продуцирайте, разгръщайте каквито сметнете за необходимо предположения, надявам се обаче да имате предвид и категоричната ми теза, че в крайна сметка, мотивите, причините наистина ще се окажат извън ДПС", посочи Лютви Местан.

Председателят на ДПС изтъкна, че няма информация здравословното състояние на Бисеров да е влошено.
"Ако имах каквато и да е информация за проблемите със здравословното му състояние, нямаше да бъда толкова изненадан", обясни Местан.

Самият той уточни, че не желае да се разделя с Христо Бисеров и това няма да е факт, докато не чуе същинските му мотиви.

"От този акт няма да произтекат никакви политически последици или вътрешнопартийни сътресения. Ние сме в състояние да запълним всеки един вакуум", категоричен бе председателят на партията.

Местан заяви, че в централата на ДПС ще бъде обсъдено кой да заеме зам.-председателския пост на Бисеров в парламента. На негово място най-вероятно ще влезе и следващия в кандидат-депутатската листа на ДПС в Шумен, откъдето Бисеров бе избрал през май.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2013 в 01:07

То в това ДПС никой не смее да гъкне. Може би защото след това ще му се наложи да се "самоубие" в сараите. Ето за Пеевски толкова месеци никой не смее да каже "Аз бях!". Но много по-интересен е другият въпрос -вярно ли е, че Станишеф е казал на парламентарната група на БСП "Или се назначава Пеевски или няма правителство и отиваме на избори". Много хора потвърждават, че такъв е бил ултиматумът. Ако е така кой го е поставил? Кой е толкова силен, че Станишеф е принуден да играе по свирката му? Ето го отговорът на въпросът на който не искат да отговорят - КОЙ?

Впрочем докато се обясняваше Местан ми изглеждаше с доста увиснал нос. Май че и него ще му се наложи да се оттегли "по лични причини".

05.11 2013 в 07:33

хайван-пазар
Предложили са му да си подаде оставката само като заместник председател на Н.С.,тъй като нормално е най-многочислената партия (ГЕРБ)да има председател на Н.С. ,но той се е обидил от подобни задкулисни пазарлъци и напуска въобще политиката.

05.11 2013 в 03:02

Хахахахахаха, вай вай...
Бе тоя Бисер един турски ли не можа да научи след толкова пара платена? Да не може да прошепне на алахския наместник в Булгаристан кое как го заболяло... отзад.
Затъпява нещо българското пол`тическо пространство. ДС съвсем са се разпуснали.
Ей, червенобузковци, я миииирно! Наве-дис! Разтво-ри!
Хахахахахаха, няма такъв фън и по дискавъри.

05.11 2013 в 00:01

Не думай, Местане! Нищо ли не каза? И на Меди!?

Вай-вай...

Ми вие не го ли държите с нещо (зер не сте работили за ДС), не го ли попритиснахте да каже?

Тц, тц... Лоша работа.

04.11 2013 в 22:14

Наскоооо, Наско! Не си за тук, Наско...

04.11 2013 в 20:25

Абе той хубаво не е казал на Доган, ама защо поне не е уведомил тавариш подполковник Поля? Сега щабът тъне в неловко мълчание, момиченцата цъкат пасианси вместо да разпространяват спонтанните и автентични мнения на трудящите се, няма Поля, няма Балкански, абе ужас.

04.11 2013 в 19:03

Явно , че този ибрикчия са го стегнали яко за топките.
Държат го с нещо и са го заплашили,че ако не се покрие ще му изкарат кирливите ризи на показ.
В този холдинг дпс, чисти хора няма.

04.11 2013 в 18:33

А с поля и балкански колко вакуум може да се запълни, не е истина.

04.11 2013 в 18:32

Етер се казва, и е другото име на вакуума... Вакуум се пълни с вакуум, или ние пълним с нищо кацата без дъно... Попадение е все пак.

04.11 2013 в 17:52

"Ние сме в състояние да запълним всеки един вакуум” - Местан и ДПС като едно всепроникващо и безгранично космично лъчение, запълващо Космоса със съдържание :) :)