Местан: Бисеров не каза мотивите си дори на Доган

Вероника Шербанова 04 ноември 2013 в 15:14 2657 18

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

 

Христо Бисеров заяви, че на този етап няма да сподели дори с г-н Доган и с мен като председател на партията личните си мотиви. При това положение, каквито и да са въпросите ви за мотивите, не биха могли да получат отговор от мен, удовлетворяващ любопитството ви.

Това заяви на пресконференция в понеделник председателят на ДПС Лютви Местан.

Той бе категоричен, че причината за напускането на Христо Бисеров по никакъв начин не засяга политиката на ДПС. Местан разказа, че по време на разговора колегата му е помолил да обяви причините за напускането си, когато самият той сметне за добре.

"В случая става въпрос за отказ от политиката по лични причини. Точно по тази причина, именно защото няма политически мотив в акта, тази оставка не е основание да се разгръщат предположения и хипотези за промяна в политиката на ДПС, било като отношение към кабинета или като промяна в междупартийните отношения", каза председателят на ДПС.

Местан разказа, че около 15 ч. вчера Христо Бисеров е потърсил за среща него и почетния председател Ахмед Доган. Тримата са разговаряли в 15.30 ч., когато зам.-председателят на партията е уведомил за "неотменимото си" решение колегите си.

Лютви Местан подчерта, че изобщо не е очаквал оттеглянето на Бисеров. Бях изненада, това е много слаба дума, призна председателят на ДПС. Той коментира, че оставката на колегата му не е била нито поискана, нито провокирана.

"Знам, че един председател на партия да направи признанието, че е бил тежко изненадан, не е добра характеристика за него, но избирам честността пред позитивите", изтъкна Лютви Местан.

Той обясни, че в молбата си Христо Бисеров е посочил още, че не само напуска ръководството на ДПС, но желае да замрази и членството си в партията.

Местан каза, че е анализирал разговора си с Бисеров и е убеден, че мотивите му наистина ще бъдат извън политическата сфера.

"Продуцирайте, разгръщайте каквито сметнете за необходимо предположения, надявам се обаче да имате предвид и категоричната ми теза, че в крайна сметка, мотивите, причините наистина ще се окажат извън ДПС", посочи Лютви Местан.

Председателят на ДПС изтъкна, че няма информация здравословното състояние на Бисеров да е влошено.
"Ако имах каквато и да е информация за проблемите със здравословното му състояние, нямаше да бъда толкова изненадан", обясни Местан.

Самият той уточни, че не желае да се разделя с Христо Бисеров и това няма да е факт, докато не чуе същинските му мотиви.

"От този акт няма да произтекат никакви политически последици или вътрешнопартийни сътресения. Ние сме в състояние да запълним всеки един вакуум", категоричен бе председателят на партията.

Местан заяви, че в централата на ДПС ще бъде обсъдено кой да заеме зам.-председателския пост на Бисеров в парламента. На негово място най-вероятно ще влезе и следващия в кандидат-депутатската листа на ДПС в Шумен, откъдето Бисеров бе избрал през май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!