Quantcast

Обама поздрави Бойко: Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2014 в 14:35 6339 5

Барак Обама и Бойко Борисов

Поздравления за избирането Ви за втори мандат като министър- председател на България. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас за задълбочаване на връзките между нашите две страни.

Това се казва в писмо на американския президент Барак Обама до премиера Бойко Борисов. Ето и пълния текст на писмото, разпространен от правителствената пресслужба: 

Във време на множество глобални и регионални предизвикателства зная, че САЩ може да разчита на България като на свой съюзник и приятел в придвижването напред на нашите общи евроатлантически цели. Трябва да продължим да подкрепяме суверенитета на Украйна, изправена лице в лице пред руската агресия, което включва твърдо придържане към санкции. Като отбелязваме десетата годишнина на членството на България в НАТО бих искал да Ви благодаря за трайната ангажираност на вашата страна в Афганистан и за вашата подкрепа на международните усилия за противодействие на Ислямска държава в Ирак и Леванта.

Надявам се, че като министър-председател ще продължите да водите управлението си по пътя на реформите, включително чрез борба с корупцията на всички етажи и надпартийно с цел изграждане на по-силна и по-благоденстваща България и благоприятен за чуждестранни инвестиции климат. Поздравявам България за приемането на хиляди бежанци и ви насърчавам в хода на работата ви за интеграцията им в обществото публично да отстоявате нуждата от толерантност. Имате нашата постоянна подкрепа в тези усилия.

Желая Ви всичко най-хубаво за успешен втори мандат и очаквам нашето бъдещо сътрудничество.

С уважение,
Барак Обама

До
Н. Пр. Бойко Борисов
Министър-председател на Република България София

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.11 2014 в 00:29

Браточка, напълно разбирам безпокойството ти от "американските агенти отново на власт...", обаче споко - съвсем за кратко е.

Мандата на Обонго изтича, Бочко има начални симтоми за Алцхаймер. Идва РУСКА ЗИМА с ЧЕЗки цени на тока. Народа готви камъни и пръти.

Управляваните не искат да живеят по-старому под НЕОКОЛОНИАЛНО еврогейско-педероатлантическо робство, а управляващите не могат да управляват по-старому като МАРИОНЕТКИ на Четвъртия хилядолетен Райх. Назрява революционна ситуация. «Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами!»

21.11 2014 в 18:47

Точните думи на Барак Осама са: Очаквам с нетърпение пак да ви дърпам конците, и да насъсквам народа ви срещу близката до вас Русия.

21.11 2014 в 16:42

Май ако направят задължително гласуването ще гласувам за АТАКА или Патриотите.
Този да си качва на самолета бежанците и да си ги прибира на своя територия. Особено пък интеграцията ми звучи направо заплашително.

21.11 2014 в 16:36

Ето това е признание! Браво! А оня съветския гном мълчи ли мълчи!

21.11 2014 в 14:51

Мдаааааа, приветствам американските агенти отново на власт...