Георги Марков ще търси втория отцепник за разговор

Елица Мартинова 10 декември 2013 в 11:13 3267 3

Георги Марков, Снимка: БГНЕС, Архив
Георги Марков, Снимка: БГНЕС, Архив

 

"Не сме разговаряли със Светлин Танчев. Предполагам, че днес ще се видим, където е възможно, да седнем и да поговорим. Ще видя как мога да се свържа с него."

Това обяви в кулоарите на парламента отцепник № 1 от ГЕРБ Георги Марков по повод новината, че бившият му колега Светлин Танчев също напуска редиците на ГЕРБ.

Марков обясни, че проявява разбиране към решението на втория независим депутат, но подчерта, че двамата не са координирали действията си. Той заяви дори, че е бил изненадан, защото не е очаквал и други народни представители да напуснат групата на бившите управляващи.

"Не съм очаквал, че други депутати ще напуснат. Аз се надявах, че дисциплината в ГЕРБ ще се затегне до неузнаваемост и сам депутат в коридора няма да видите. Смятам, че всеки депутат си има своите виждания и ги отстоява", каза Марков.

Попитан какви според него са причините, Марков отговори: "Не знам. Може би за това, за което говорих - за дружинните ръководители. За нещата, които уж обещават да се случат в групата, а не се случват."

Отцепник № 1 отново подчерта, че ще работи по съвест в парламента. Запитан дали възнамерява да се присъедини в редиците на Емо Фаса, Марков отсече шеговито: "Нито в БАСТА, нито в МАСТА". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!