Нови висоти в коалиционната култура: Симеонов дава Ангелкова на прокурор

OFFNews 06 юни 2018 в 15:52 7214 1

Сигналът, който Симеонов публикува в профила си във фейсбук

Напрежението между вицепремиера и министъра с ресор туризъм нарасна до открита война. Валери Симеонов днес обяви, че дава Министерството на туризма на Николина Ангелкова на прокурор заради строителство на плажа в Слънчев бряг.

"Изпратих сигнал до Главния Прокурор г-н Сотир Цацаров относно проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж Слънчев бряг Юг", съобщи Симеонов.

Сигналът касае три преместваеми обекта на плажа.

По-рано днес, в предаването "Денят започва на БНТ, той обяви, че река Хаджийска в Несебър е била незаконно отклонена с 300-400 метра, а в някогашното ѝ корито е било построено заведението The One. Симеонов посочи, че отклонението е станало между 2001 и 2016 г., без да конкретизира кога точно.

Той добави, че има множество незаконни постройки, които приличали на молове, но са поставени без изкопни работи и не отговарят на законовите изисквания. Конструкциите са поставени на основи за преместваеми обекти, за които законът позволява да са до 15 кв.м и 3 метра височина, а реално били в пъти по-големи. Кой ще носи отговорност, ако при бедствие паднат и убият някого, попита той.

Емблематични заведения на плажа на Слънчев бряг също били незаконни, каза вицепремиерът.

Валери Симеонов показа документи от Министерството на туризма с подписа на министър Николина Ангелкова, но уточни, че за тях е нужно да се търси отговорност от човека, който ги е изготвил.

Преди дни той обвини министър Ангелкова, че иска да извади 20 декара плаж, които сега са изключителна държавна собственост, и да ги прекатегоризира като частна държавна собственост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11464

1

Sin

06.06 2018 в 19:29

Изключително простите и ограничени индивиди, които управляват държавата, продължават да се упражняват на наш гръб. Може ли човек да очаква от такава измет нещо позитивно в интересите на България в международен ( Белене, Путин, ЕС, НАТО ) и вътрешен план - политика по доходи, нови технологии, образование и пр. ?