Валери Симеонов обвини Ангелкова, че иска да продаде 20 декара плаж

OFFNews 05 юни 2018 в 11:11 8795 2

Отношенията между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова все повече заприличват на открита война. След като тя го опроверга и обясни, че заведенията на Какао бийч не са незаконни, той я нарочи за участие в нечиста схема.

Лидерът на националистите от НФСБ обвини колежката си герберка, че подготвя продажбата на 20 декара плаж на Слънчев бряг.

Според Симеонов става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова - шефка на “Съюза на собствениците на Слънчев бряг”, както и за асфалтирания път и паркинг до скандалния хотел „Оазис“ на самия бряг на морето. 

Вицепремиерът пусна и снимки и карти от нарочените за преобразуване терени.

Ето и целият пост на вицепремиера във фейсбук:

НА ЮЖНИЯ ПЛАЖ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ – НОВО 20.

По достоверна информация, Министърът на туризма е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде прекатегоризирана като частна. Така обикновено се подготвя продажбата на държавни парцели.

Става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова - шефка на “Съюза на собствениците на Слънчев бряг”, както и за асфалтирания път и паркинг до скандалния хотел „Оазис“ на самия бряг на морето.

Миналата година подадох сигнал за незаконните обекти пред хотелите на Иванова „Амфора“ и „Империал“, съсипали десетки декари златен пясъчен плаж: паркинги, спортни площадки, детски площадки, незаконни заведения, пътища, огради, и други, които госпожата беше присвоила с пасивното съдействие на държавните и общински органи.

В резултат от сигнала, обектите бяха премахнати, но апетитите останаха.

Елена Иванова беше яростен поддръжник през 2017 г. на шумните заведения в курорта и публикуваше несъгласувани с организацията си позиции в тяхна защита. Явно лоялността й предстои да бъде осребрена.

Когато в Министерски съвет бъде внесено това решение, ще протестирам и ще гласувам против! Защото, както е тръгнало, ще останем без плажове – х-л „Оазис“, х-л „Дюн“, „Какао Бийч“, Бургас – северен плаж, и много други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

1

Новак

05.06 2018 в 12:26

Тези двамата (и лобитата зад тях) вече загряват за шоуто след 30.06. Имаха някаква договорка докато е председателството да е тихо и Тиквун да се вихри като евро-политик на спокойствие. Но явно изгладняла и вече трудно се удържат. След 01.07 ще стане много интересно - Доган ще се разправи със Симеонов, Каракачанов и Сие и ще си вземе своето. Боко благо ще гледа сеира отстрани и ще маже филии - я с мас, я с нещо по-мазно.
Раята ще се кланя благодарствено, а Ангелкова и другите хуни ще окрадат каквото могат и от плажовете и от Пирин. Там вече съдът подготви почвата.