Quantcast

Нов сигнал за грешки в списъците с вложители в КТБ

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2016 в 21:32 4712 3

Нов сигнал за неточности в оповестените списъци с вложители в КТБ. Заместник-районният прокурор на Бургас Георги Чинев обяви, че обявената от синдиците сума, които имал в банката, е по-висока от реалната. 

Според списъците Чинев е имал в банката близо 130 000 лева в три сметки. Той обаче е категоричен, че реално сумата е около 70 000 лева, разделена в две сметки. 

Твърдя отговорно, че сметките ми в КТБ са били само 2. Като общата налична в тях сума и впоследствие изплатена от Фонда за гарантиране на влогове на гражданите е в размер двойно по-малък в посочената в списъка на синдиците, посочи Чинев пред БНТ. 

В банковото удостоверение, което му е издадено от квесторите на КТБ, е посочено, че е имал две сметки: за 65 хиляди и за 4 хиляди лева. В квитанция, издадена му от Фонда пише, че Чинев е обезщетен със 73 хиляди лева - 69 хиляди влог и 4 хиляди лихви. 

Аз трябва да се обяснявам, че нямам около 60 000 лева и ако някой твърди, че са били налични, то тогава питам защо те не са ми изплатени и не следва ли това да бъде сторено, допълни той, цитиран от Нова телевизия. 

Списъците с имена на политици и магистрати с влогове в КТБ бяха оповестени на 10 февруари. Малко по-късно синдиците публикуваха втори списък с корекции на сумите. 

Публикуваните списъци на вложители в КТБ не отразяват сметките на вложителите при фалита на КТБ, а пиковите стойности в сметките на хората и то в рамките на 5 години, обявиха от фалиралата банка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2016 в 09:26

Нищо не си разбрал от цялата история. Не синдиците са източили банката, нито калинките на ГЕРБ. Източи я Пеевски!

12.02 2016 в 23:57

Стига с това КАТ ЕБЕ. Ясно беше че само ще теглят кредит за да им покрием схемата. 2 години го замазваха и накрая само грешки - Пеевски с 10 сметки с по 5 лева вътре че да си има -- регистрирало му се е на момчето ..теглилите необезпечени кредити са засекретени, а тези които си държат парите са на показ. Браво на калинките от ГЕРП и на синдиците от ТИМ - доказаха че са отговорни колкото ДПС и БКП за източването! С това разследване го подчертахте. Мафията ни пороби Цацаров коленичи с усмивка.

12.02 2016 в 21:51

Още само няколко опита и почти ще ги нагласят.