ЗНС не са имали сметка в КТБ

OFFNews 11 февруари 2016 в 09:46 2952 0

ЗНС не са имали сметка в КТБ

Земеделският народен съюз (ЗНС) не е имал сметка във фалиралата КТБ. Това заяви председателят на партията и депутат Румен Йончев. 

Според списъците с вложители в банката, които бяха оповестени от синдиците партията разполагала с 1.3 млн. лв. 

"Да имаш вложения в КТБ не е престъпление. Искам да кажа ясно и категорично, че Земеделският народен съюз (ЗНС) никога, никога не е разполагал с банкова сметка в КТБ. Първо съобщиха, че сме имали милион и триста, сега ни казаха, че сме имали 50 лева, но аз категорично казвам отново – такава банкова сметка не е съществувала никога. Консултирам се с нашите юристи да потърся нашите права в съда, защото това се превърна в един начин на оплюване на този и на онзи. Опетняването на една политическа партия по този начин е абсолютно недопустимо и ние ще търсим своите права", каза Йончев пред БНР.

Той подчерта, че не е участвал по никакъв начин и няма ангажименти към фирма, която да е клиент на КТБ.

По-рано днес адвокатът на банкера Цветан Василев заяви, че списъците са манипулирани. "Не е проблем, че хората имат пари, а дали са законни, дали са платили данъците си", посочи той в интервю за bTV. 

От партията на Светльо Витков "Глас Народен" също обявиха, че изнесената информация не е вярна. "Открихме си сметка от 120 000 лева през май, а през юни банката фалира и след няколко месеца ни изплатиха обратно сумата. 840 000 лв. обаче не са на Глас Народен", заяви Витков. Лидерът на БСП Михаил Миков също твърди, че БСП-Варна не е имала 1 млн. лв., както е посочено в списъците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови