Михаил Миков: Изнесената информация за пари на БСП-Варна в КТБ е груба манипулация и лъжа

OFFNews 11 февруари 2016 в 09:34 2979 1

Михаил Миков: Изнесената информация за пари на БСП-Варна в КТБ е груба манипулация и лъжа

Снимка БГНЕС, архив

Изнесената информация за пари на БСП-Варна в КТБ е сериозна манипулация, една лъжа, която е редно синдиците да опровергаят, защото трети ден тази информация се тиражира в медиите.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на БСП Михаил Миков в коментар на оповестените списъци с имената на политици, магистрати и на партии, които са имали пари в банката.

Миков смята, че има "режисирана подредба на лицата в списъка". „Как така се оказа, че БСП е изтипосана с 1 милион, който го няма, а на други партии са намалени парите?”, попита Миков. В тази връзка той припомни, че синдиците на КТБ са назначени по време на това управление и са пряка функция на изпълнителната власт. Според него изнасянето на невярна информация подкопава доверието като цяло във функционирането на институциите в България и такива грешки са удобен случай за пореден път да се внушава на гражданите, че партиите са лоши и политиците непременно са разбойници. Лидерът на БСП изрази съмнение, че някой ден истината за КТБ ще излезе наяве.

Той каза, че в обществото има усещане за нестабилност и напрежение в управляващата коалиция. "Последните персонални промени в кабинета показаха, че правителството функционира в условия на малцинство. Ако тази тенденция се затвърди и по други поводи, то тогава сериозно възниква въпросът за предсрочни избори”, каза още лидерът на социалистите.

Миков смята, че политиката на управляващите създава опасност за живота и здравето на милиони българи

По думите му политиката в здравеопазването по-скоро създава опасност за здравето и живота на българите. „Всъщност правителствената политика е да разтовари тежестите от здравното осигуряване и да донатовари джоба на българския данъкоплатец”, обясни лидерът на БСП. Той добави, че това е изразено дясна, фискална политика, в която на първо място е бизнесът в здравеопазването, а на второ място конституционното право на здравеопазване за българските граждани.

Михаил Миков определи номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН като една хубава новина. Той е категоричен, че имаме много сериозни шансове по няколко причини. „Досега ООН не е имало жена за генерален секретар. Г-жа Бокова се е доказала не само в българския политически живот, тя има значителен международен опит и като първата жена генерален директор на Юнеско, която даде друга динамика на организация. Това не става с назначаване, с политическо ходатайство, става с качества и ежедневно доказване”, каза още Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови