"Нищо не е приключило окончателно"

OFFNews 24 юли 2015 в 08:58 5193 6

"Не може да остава впечатление за някакво съглашателство. Нищо не е приключило окончателно", заяви министърът на правосъдието Христо Иванов пред БНТ.

Според него това, че част от текстовете са отпаднали не означава, че те не могат да бъдат поставени на обсъждане. "Споразумението по никакъв начин, не означава, че отпадналите текстове, не могат да бъдат поставени на обсъждане. Минаваме на второ ниво на играта. Разполагаме със 180 подписа, подписалите го много трудно ще могат да отстъпят назад. Постигнахме сигурност. От гледна точка на съдебната реформа ще имаме много интензивна есен", каза още Иванов.

Иванов определи като "изключително добър междинен резултат" обявеният за "исторически" компромис за реформите в съдебната система. По думите му предложението е добро, защото ядрото на предложените промени е съхранено. 

Новият проект за промени в Конституцията ще бъде внесен в парламента днес. 

В новия проект ще са включени трите точки на съгласие – разделяне на ВСС, пряк избор на магистрати, засилване на ролята на инспектората на съвета, възможност за внасяне на жалби от Висшия адвокатски съвет до Конституционния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews