Quantcast

"Нищо не е приключило окончателно"

OFFNews Последна промяна на 24 юли 2015 в 08:58 4635 6

"Не може да остава впечатление за някакво съглашателство. Нищо не е приключило окончателно", заяви министърът на правосъдието Христо Иванов пред БНТ.

Според него това, че част от текстовете са отпаднали не означава, че те не могат да бъдат поставени на обсъждане. "Споразумението по никакъв начин, не означава, че отпадналите текстове, не могат да бъдат поставени на обсъждане. Минаваме на второ ниво на играта. Разполагаме със 180 подписа, подписалите го много трудно ще могат да отстъпят назад. Постигнахме сигурност. От гледна точка на съдебната реформа ще имаме много интензивна есен", каза още Иванов.

Иванов определи като "изключително добър междинен резултат" обявеният за "исторически" компромис за реформите в съдебната система. По думите му предложението е добро, защото ядрото на предложените промени е съхранено. 

Новият проект за промени в Конституцията ще бъде внесен в парламента днес. 

В новия проект ще са включени трите точки на съгласие – разделяне на ВСС, пряк избор на магистрати, засилване на ролята на инспектората на съвета, възможност за внасяне на жалби от Висшия адвокатски съвет до Конституционния съд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.07 2015 в 11:20

阿部 高和 ще те разочаровам, но "физическото ликвидиране" нищо не е решение защото средата се самовъзпроизвежда.
Няма друго краткосрочно решение освен емиграцията.

24.07 2015 в 10:00

Приключи вчера. Много като мен им писна и емигрираха. Сега печеля годишно повече, отколкото бих в България за цялата си кариера. Мафията не се бори с компромиси, а на територията "България" без физическото ликвидиране на определини лица, нищо няма да се промени. Съжелявам, но не ми се губят 30-40 години да ги чакам да умрат на 500-600 евро заплата, докато гледам някакви неграмотни мутри по медиите.

24.07 2015 в 09:39

Е те тоя позна от първи път - "Нищо не е приключило окончателно", абсолютно вярно, няма как да приключи нещо, което не е започнало и какво от това, КОЙ се връзва на рИформите вече, а?!

24.07 2015 в 09:37

До 02: :)Търси се един, дето да има смелостта да го лапне и да го гризне.

24.07 2015 в 09:34

Впечатлението, което остава е, че досега в България продължава да има само един политик с достатъчно топки и акъл да откаже предложение на ДПС - Филип Димитров.

За съжаление, винаги се намират достатъчно, които да го лапнат на Сополя и да са доволни.

24.07 2015 в 09:05

Аре подавай си оставката ше те еба в дебелоносота безмозъчнна маймуна!