Нинова: Оттеглих оставката си, защото партията беше в ступор, много хора тръгнаха да напускат БСП

Отношенията ми със Станишев са сложни, няма да коментирам Мая Манолова. Субсидията трябва да се намали, но не до 1 лев

OFFNews 17 юни 2019 в 08:15 2764 4

По две причини оттеглих оставката си. Не прецених правилно последствията от оставката ми - виждах как всичко, което правихме 3 години, си отива. Започна търговията с БСП. Втората причина е реакцията на членовете на партията -  първо те бяха в ступор, после започнаха декларации, за първи път ще кажа - започнаха по структури да напускат партията. 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по бТВ. Щяхме да отидем на местните избори разбити, уточни тя. 

Опозицията получи отговор вчера. Никой от тях не излезе да говори на конгреса - просто напуснаха залата, след моето обявяване, че не подавам оставка, обясни Нинова. Опозицията не прие състезанието, допълни тя. 

За първи път казвам едно, а правя друго, не ми беше лесно, призна Нинова за оттеглянето на оставката.

Тя разказа, че член на БСП с кредит в банка, а бил извикан във финансовата институция и му е било казано как да гласува на конгреса, ако иска да няма проблеми със заема си, разказа Нинова. 

Сега ще направим всичко възможно да спре хаосът в БСП, заредих се с много енергия от подкрепата на конгреса, каза още Корнелия Нинова. 

Отношенията ми със Сергей Станишев са сложни, на Здравей - здрасти сме, може да се каже, разкри лидерът на партията. 

Тя отказа да коментира кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова като кандидат за кмет на София, докато не чуе личното й желание и мнението на структурите на партията. 

Лидерът на левицата коментира и темата с партийните субсидии. Според нея те трябва да бъдат намалени, но не на 1 лев, "защото това означава край на многопартийната система в България и диктатура на една партия". 

На въпрос - дали ще проведе разговори с вътрешната опозиция, Нинова заяви, че многократно е опитвала, но без успех. По думите й не е истина, че различията са идеологически. "Това са колеги, които са огорчени от реформата, която започнахме в БСП - да има само 3 мандата за депутатите, председателят да се избира пряко от цялата партия, а не от тях. Спорът е на ниво промяна - статукво", обясни тя. Според нея не в медиите, а вчера на Конгреса, който е висшият орган, е трябвало те да се изправят пред хората и да кажат каквото имат и да се проведе диалог, да се вземе общо решение какво да се прави. "Това обаче не се случи, След като чуха речта ми и видяха реакцията на партията - ставането на крака и ръкопляскането, те напуснаха. Това ли е дебатът за идеологията? Телевизионни смелчаци, елате на терена и да видим - кой е прав и кой не, иначе си ходете по телевизиите и говорете каквото искате", обърна се тя към опозицията. 

По повод реакцията на президента Радев вчера, Нинова заяви, че от покана й към него да бъде кандидат за президент досега отношенията им са едни и същи - взаимно уважение и зачитане на мнение.

Според нея след връщането на БСП в парламента, ситуацията е различна - ГЕРБ без Цветанов предстои да минат през това, през което е минала БСП и няма да е леко; ДПС е взело остър социален завой и влязло на терена на левицата - по-нисък ДДС за лекарства и хляб, социални закони; патриотите са във вътрешни борби. "След като ДПС приеха идеята ни и самият Борисов каза, че трябва да се намали ДДС за книгите, може да направим тази добра стъпка. Няма да се надпреварваме кой пръв го е казал, ние го внасяме от 3 години. Важното е да успеем да помогнем на най-бедните и онеправданите, тези около 2 млн., които живеят под прага на бедността", коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8167

4

mimitooooo

17.06 2019 в 10:09

Българската Мари льо Пен не пуска лесно кремълските пачки!

6000

3

K Ang

17.06 2019 в 08:56

Класически хватки от Крушовица: Изкраваш гадта от дупките и бой с мотиката!

6145

2

kokoten

17.06 2019 в 08:37

Дръж,Корнело,иначе богатата сволоч,свикнала да купува всичко ще превземе и последния остров на идеализма....Вън банкерите и грантаджийте....Venseremos...Обединения(а не обеднелия)народ ще победи...

17439

1

мнение от IP

17.06 2019 в 08:32

Всичко това само показва какъв тюрлюгювеч е БСП - шефове на банки с леви убеждения, борят се за правата на работниците - да имат право да вземат заем :)