Свиленски: Борисов се страхува от Нинова, тя правилно не хвърли оставка

OFFNews 16 юни 2019 в 20:23 5207 3

Георги Свиленски

Снимка БНР

„Пошегувахме се, че това е поредната загуба на Борисов, защото неговата мечта и тази на ГЕРБ е Корнелия Нинова да не е председател на БСП. Него го е страх от такава опозиционна партия начело с Нинова“, коментира пред партийната Българска свободна тв зам.-председателят на парламентарната група Георги Свиленски.

Според него Нинова е показала, че е отговорен лидер, изпълнила е желанието на много организации и членове на БСП, които в последната седмица поискали тя да изтегли оставката си. Свиленски каза, че подкрепата на местните структури на левицата за Нинова е заради факта, че „те много добре са усетили, че оставка на председателя на партията в този момент не е нужна нито на партията , нито на държавата, а и след нея БСП може да бъде разцепена“.

„Корнелия Нинова не трябваше да подава оставка. Отговорността за една кампания е изцяло на предизборния щаб и председателя му. С моята оставка аз поех отговорността за загубата“, коментира той. Свиленски посочи, че през последните 2 години никой от членовете на Националния съвет не е изявил своето желание да води партията по друг начин.

„Трусовете се предизвикват от малък брой хора, но доста звучни, които търсят медийни изяви. Днес се видя, че Нинова има сериозна подкрепа от делегатите на конгреса. Тя днес усети атмосферата- призоваваха я да не подава своята оставка“, каза Свиленски. Той допълни, че Корнелия Нинова е направила отчет за свършеното през този период – какво е обещала и какво е изпълнила. „Когато имаш визия за развитие на партията и визия за развитието на страната, няма как човек да не повярва на такъв ръководител“, заяви Свиленски.

„Днес партията прояви своят инстинкт за самосъхранение и не тръгна по пътя на разделението. Ръководството е с нов кредит на доверие. От 700 делегата, Корнелия Нинова получи близо 500 гласа, което е солидна подкрепа“, коментира вота той. Свиленски допълни, че в рамките на 3 месеца Националният съвет на БСП трябва да приеме правила за вътрешнопартиен пряк избор.

„Партията трябва да се успокои и да се насочи към местните избори – да се извършат номинациите за кметове и общински съветници, и да се занимаваме с темите, които вълнуват обществото“, заключи Свиленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

3

Севтопол

17.06 2019 в 10:54

А тези победи над Борисов, дето се шегувате с тях, са ви необходими, тежко е човек да живее само със загуби. Като се понатрупат повечко, нормално е да си измислиш някакъв триумф. Колкото до чувството, което предизвиква Корнела у Борисов, не знам, може и да е страх, обаче страх от това тя да не се откаже от председателското място в БСП, защото така би намаляла неговата стръв да печели избори след избори.

12001

2

Севтопол

17.06 2019 в 10:35

Баджанак, ти направо олиза орталъка бе. Ти свърши работата на г-н Нинов за месеци напред. Стара любов ръжда не хваща, нали знаеш, Деса да не вземе да ревнува.

5300

1

квазимодо

16.06 2019 в 23:21

Не само го е страх - трепери от ужас. Сън не го лови, не слага залък в устата , едвам пие вода. Горкият.