Нинова откри кампанията: Най-лошото остана зад гърба ни

OFFNews 12 юни 2021 в 14:54 1231 0

Снимка Пресцентър на БСП

От сцена пред Народния театър "Иван Вазов" лидерът на БСП Корнелия Нинова откри кампанията на партията за предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

"Днес поставяме началото на предизборната кампания, но ние сме в средата на една дълга, изстрадана от нас битка за промяна. Днес е началото на кампанията за един парламент. Но не е време за мандатници. Днес е време за държавници. Преди 4 години започнахме тази битка за промяна - тогава, когато беше много трудно, когато мнозина мълчаха - уплашени или купени. Още тогава заявихме: "България е поробена от свои. Има паралелна държава и задкулисие. И те крадат 10 милиарда лева от българския народ. Това беше през 2017 г. И знаете, че през следващите години заради тези смели думи и действия, бяхме подложени на натиск, на охулване, на опити за купуване. Аз искам да ви благодаря, че стоически издържахме и упорито продължавахме тази битка за справедливост. И промяната започна, ГЕРБ, Борисов и техният едноличен, крадлив модел на управление рухна. Време е за възмездие, но е и време за градеж", заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ днес най-важният въпрос е: какво след модела "Борисов"?

"Искам да се обърна към вас, кандидатите за депутати в нашите листи в цяла България, и към водачите:
Вие сте нашата първа линия в цялата страна. Ние не сме кандидати и водачи просто за един парламент. Ние сме водачи на обществото. Ние сме водачи за промяна. Ние сме водачи за справедливост, за сигурност и за добруването на българския народ. Идете днес и занесете тази сила, тази воля за промяна до всяко българско кътче. До всеки български гражданин. Нека да дадем сила и увереност на нашия народ, че можем да градим друга България, че можем да работим и да постигнем добруването на българския народ", заяви председателят на партията.

Най-лошото остана зад гърба ни. Пред нас има само една възможност - да възстановим държавността, да възстановим справедливостта. Можем да го постигнем, завърши тя речта си.

На откриването на кампанията пя певицата Мариана Попова. Водещ на събитието бе кандидатът за депутат Веселин Плачков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови