Нинова и Кадиев връчиха оставки на пленума на БСП

OFFNews 10 юни 2014 в 22:45 12779 8

Снимка bsp.bg

Корнелия Нинова.

На днешния Националният съвет на БСП Корнелия Нинова и Георги Кадиев са подали оставки.

Нинова е подала оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но остава депутат. Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример, заяви пред агенция Фокус Нинова.

Аз казах – поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа, добави тя.

Георги Кадиев също е обявил на пленума, че подава оставка - като депутат и като член на Националния съвет на БСП.

Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП, написа по-рано днес в профила си във Фейсбук Георги Кадиев.

Изборите през юли решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме? - риторично попита червеният депутат, известен с това, че винаги защитава мнението си, дори когато е в разрез с опорните точки на ръководството.

Няма основания да говорим за преврат. Конкретно оставката на Станишев не е искана, но се говореше за оставка на ръководството и промени, но това е нещо, което би трябвало да се решава на следващ Конгрес, заяви Антон Кутев след Националния съвет на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!