Николай Марков не е член на ''Величие''

Рени Петрова 06 юли 2024 в 08:49 4491 2

Депутатът от Величие Николай Марков

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Народният представител от Величие Николай Марков

Доскорошният председател на парламентарната група на "Величие" Николай Марков не е член на партията, съобщиха от пресцентъра на формацията. Марков не е подписал декларация за членство, не е приел устава и ценностите на партията.

"Той сам се обяви за лидер и председател на партията, което не предизвика възражение от страна на управляващия орган на "Величие" - Централния съвет, с оглед да не се навреди на предизборната кампания", уточниха от "Величие". 

В петък Парламентарната група на "Величие" се разпадна, след като шестима депутати подадоха заявления за напускане. От поста заместник-председател на Народното събрание беше освободена и Виктория Василева. Ден преди това Централният съвет на партията поиска оставките на Марков и Василева, които обаче отказаха да ги дадат

В съвместно видеоизявление в петък вечерта с председателя на партията Албена Пекова идеологът за създаването на "Величие" и "Исторически парк" Ивелин Михайлов заяви:

"Партия "Величие" е в парламента с 6 свободни депутати, които пак защитават целите и идеалите на партия "Величие". Ако съм жив, здрав, на свобода, в следващия парламент аз ще вляза водач на групата в Народното събрание, защото това нещо, което се случи, не може втори път да се случи, докато не изградим работеща група от хора, които да знаят какво вътре трябва да направят".

Пекова от своя страна опроверга информацията, появила се през седмицата, че е звъняла в администрацията на Народното събрание, за да пита за партийната субсидия, тъй като е материално затруднена.

"Предполагам, че в Народното събрание тези обаждания, всичко, се записва и винаги може да се докаже тази лъжа", каза Албена Пекова.

  Рени Петрова

  Рени Петрова завършва специалност "Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през 2019 г.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1005

  2

  Зла свекърва

  06.07 2024 в 12:18

  Как пък един журналист не издири великия председател на тази велика партия? Кукла на конци, съгласила се да бъде председател на име, докато като главен идеолог, говорител, визионер, създател и пр. се изживява Ивелин Михайлов.

  Как си представя нещата този, че ще остане в управителните съвети на всичките си фирми и ще дава нареждания по телефона на избраните депутати и на тази женица?

  1010

  1

  ПР

  06.07 2024 в 09:07

  Дами и господа журналисти!Ако дадете игнор на"Безличие" и тем подобните смешковци,ще направите добро.Вкарвайки ги в емисиите,им давате глупава гластност и изява,легитимност-също.Дали"Безличие",в сегашния си вид,са доволно обществено значими?!
   
  X

  За политиката