Няма да пращат в затвора за каране с повече от 60 км/ч над позволеното

OFFNews 15 ноември 2016 в 19:37 5285 5

Парламентът отхвърли предложението да се наказва с три години затвор превишаването на максимално разрешената скорост с над 60 км/ч.

Предложението беше внесено от депутата от ГЕРБ Красимир Велчев и група народи представители. То беше разгледано на второ четене девет месеца след приемането на промените на първо четене. 

Предложението беше отхвърлено от депутатите. Остри критики към законопроекта отправи депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров, който обяви, че ако се въведе тази санкция, затворите у нас ще се запълнят много бързо.

"Факт е, че има нарушения по пътищата и много пострадали. Факт е, че трябва да се направи нещо. В момента обаче ние правим полицаите по-богати. При засичане на скорост над допустимата между затвор и рушвет е ясно какво ще избере човек. Нека продължим с административните мерки - лишете ги от права, наложете има санкции, но не отивайте в безкрая", каза Димитров.

Законопроектът беше критикуван и от депутата от ДПС Четин Казак. Той предложи нарушителите да бъдат наказвани със сериозни глоби и отнемане на автомобила, тъй като по думите му подобни санкции наистина ще респектират. 

Депутатите обаче приеха допълнение към текст от НК, според което за опетняване на знамето или химна на ЕС ще се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до 3000 лв. 

Според други промени с лишаване от свобода до една година или с глоба от 500 до 1000 лв. се наказва лице, което си служи с табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, или с табела, неиздадена от съответните органи. Същото наказание ще се налага и на лице, което управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

4

Izalina

16.11 2016 в 00:26

Извинете, ако ви засегнахме на кретени. И кой се пенеше днес на катаджии, че снимали само номера без шофьори? Найш га ще разбереш кой съм под каската или ако камерата снима колата ми в моята посока.Напомням само.

Абе толко глупости, колкото хващам от парламентарната трибуна в никой хоремаг дори няма, честно. Пък се водят по-умни от нас...

77927

2

El Commandante

15.11 2016 в 22:27

Офф успокоих се...

29217

1

Лопе де Вега

15.11 2016 в 21:07

Нали ви казах! А вие се вълнувахте!

Поздрав!