Ненчев връща Стуци "Ламборгинито" в МО

Юлиан Христов 28 май 2015 в 18:21 17703 21

Ненчев върна на работа уволнени от предшествениците му служители

Стоян Стоянов-Стуци се връща на бял кон в Министерството на отбраната, научи OFFNews. Той стана популярен с това, че е единственият държавен служител, който е горд собственик на Lamborghini Countach

Това е поредното спорно назначение на военния министър, който само преди месец върна уволнения от Ангел Найденов бивш шеф на Изпълнителната агенция "Военни клубове и военнопочивно дело" Петър Манолов. Манолов беше отстранен след проверка на инспектората на МО, назначена от служебния министър Тодор Тагарев. Причината за назначаването му бяха сигнали за неефективна работа. Само преди месец обаче той отново е върнат на същия пост. 

Стоян Стоянов се връща в системата, която напусна през 2009 година при първото правителство на ГЕРБ.

Към момента от министерството не потвърждават официално за подготвяното назначение. Пред OFFNews медийният съветник на министъра Валерия Кардашевска заяви, че няма подписана заповед за назначение на втори зам.-директор в агенцията. На въпрос предлаган ли е постът на Стоянов, тя отговори: „Не мога да кажа“. Такъв беше и отговорът ѝ на въпроса дали със Стоянов са водени разговори.

По същия начин отговори пред OFFNews и Стоянов. Единственото, което отговори на въпроса предлаган ли му е пост, беше: "Не мога да кажа".  

Неофициално се твърди, че назначението му трябва да се случи на 1 юли. 

Дълги години бившият полковник от армията бе начело на агенция "Военни клубове и информация", която стопанисваше военните клубове в страната, резиденция "Лозенец" и военните медии. Бившият военен министър Николай Цонев обаче закри агенцията му, а Стоянов стана зам.-директор на социалните дейности на военните.

При правителството на ГЕРБ и следващия военен министър Николай Младенов започнаха разкритията с популярните розови BMW-та, закупени от агенцията на Стоянов. В резултат той беше отстранен на 15 септември 2009 година.

За Lamborghini-то си Стоянов сам разказва, че е заменил за старо Ferrari Daytona, което било уникално с още други седем в света. Неговата страст била да купува уникални автомобили и да ги колекционира. След като реставрирал Ferrari -то, швейцарски колекционер предложил през 1990 г. бартер. Така Стоянов се сдобил с Lamborghini Countach, което през 2009 година на международните пазари се е търгувало за 2 млн. евро. 

Стоянов беше кандидат за кмет на София през 2011 година, издигнат от партия „Нова сила“. На парламентарните избори през 2014 година беше в листата на Патриотичния фронт в Кърджали. 

В последните няколко години рокадите в мегаагенцията на военното министерство, което стопанисва голям брой почивни бази и генерира сериозни приходи, се превърнаха в практика. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!