Ненчев връща Стуци "Ламборгинито" в МО

Юлиан Христов Последна промяна на 28 май 2015 в 18:21 16564 21

Ненчев върна на работа уволнени от предшествениците му служители

Стоян Стоянов-Стуци се връща на бял кон в Министерството на отбраната, научи OFFNews. Той стана популярен с това, че е единственият държавен служител, който е горд собственик на Lamborghini Countach

Това е поредното спорно назначение на военния министър, който само преди месец върна уволнения от Ангел Найденов бивш шеф на Изпълнителната агенция "Военни клубове и военнопочивно дело" Петър Манолов. Манолов беше отстранен след проверка на инспектората на МО, назначена от служебния министър Тодор Тагарев. Причината за назначаването му бяха сигнали за неефективна работа. Само преди месец обаче той отново е върнат на същия пост. 

Стоян Стоянов се връща в системата, която напусна през 2009 година при първото правителство на ГЕРБ.

Към момента от министерството не потвърждават официално за подготвяното назначение. Пред OFFNews медийният съветник на министъра Валерия Кардашевска заяви, че няма подписана заповед за назначение на втори зам.-директор в агенцията. На въпрос предлаган ли е постът на Стоянов, тя отговори: „Не мога да кажа“. Такъв беше и отговорът ѝ на въпроса дали със Стоянов са водени разговори.

По същия начин отговори пред OFFNews и Стоянов. Единственото, което отговори на въпроса предлаган ли му е пост, беше: "Не мога да кажа".  

Неофициално се твърди, че назначението му трябва да се случи на 1 юли. 

Дълги години бившият полковник от армията бе начело на агенция "Военни клубове и информация", която стопанисваше военните клубове в страната, резиденция "Лозенец" и военните медии. Бившият военен министър Николай Цонев обаче закри агенцията му, а Стоянов стана зам.-директор на социалните дейности на военните.

При правителството на ГЕРБ и следващия военен министър Николай Младенов започнаха разкритията с популярните розови BMW-та, закупени от агенцията на Стоянов. В резултат той беше отстранен на 15 септември 2009 година.

За Lamborghini-то си Стоянов сам разказва, че е заменил за старо Ferrari Daytona, което било уникално с още други седем в света. Неговата страст била да купува уникални автомобили и да ги колекционира. След като реставрирал Ferrari -то, швейцарски колекционер предложил през 1990 г. бартер. Така Стоянов се сдобил с Lamborghini Countach, което през 2009 година на международните пазари се е търгувало за 2 млн. евро. 

Стоянов беше кандидат за кмет на София през 2011 година, издигнат от партия „Нова сила“. На парламентарните избори през 2014 година беше в листата на Патриотичния фронт в Кърджали. 

В последните няколко години рокадите в мегаагенцията на военното министерство, което стопанисва голям брой почивни бази и генерира сериозни приходи, се превърнаха в практика. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2015 в 22:27

Дорче остави Стоянов ела при мен ще те назнеча в агенцията на ръководна длъжност

31.05 2015 в 17:55

Много ми е интересно защо когато човек има смелостта открито да застане с името си, а не "под прикритие" започват да се заяждат на дребно с него?! Първо двете коли бяха купени на старо със средства на ИА" Военни клубове и информация", отремонтирани и боядисани в оригиналния цвят - пепел от рози, много по - рано, а не за да се угоди на някой шеф! Второ, тези коли се използваха за командировки, за Военния телевизионен канал, за изпълнители от ансамбъла на армията и т.н. Трето, господин IP, аз също като Вас съм си плащала 36 години всички данъци и осигуровки, така че не съм ощетила държавата!!!

30.05 2015 в 19:00

Г-жо Дора Владимирова,
Хич не ме интересува какъв мениджър е бил г-н Стоянов. Може да е бил блестящ ръководител. Но парите не са негови. Не са и ваши, а са на данъкоплатеца. И съм против да се боядисват в розово коли, за да се угоди на някой шеф. Ама много съм против! До отвращение.

30.05 2015 в 18:15

Писна ми от помията, която години наред се излива върху бившия изпълнителен директор на ИА "Военни клубове и информация" Стоян Стоянов. Отвратена съм, че пишат хора, които си нямат понятие от дейността на военните клубове по време на неговото ръководство. Бившият министър Николай Цонев, ако е истински мъж ще си признае най - накрая, че цялата мръсотия срещу Стоянов започна под негово давление, ще си признае, че се възползва от жълтата преса в лицето на пишман журналиста Димитър Златков от вестник "Уйкенд"., когото Стоянов осъди за клевета и уронване на престиж!!! До 1 август 2008 година военните клубове бяха поддържани, ремонтирани, в тях се развиваше богата военно - патриотична и културна дейност не само за военнослужещите и техните семейства, не само за военно - родолюбивите съюзи, но и за гражданската общественост. Служителите, които работеха там бяха професионалисти с необходимото образование и опит, отдадени изцяло на работата си, обичащи армията. И всичко това Николай Цонев го срина за месец, за да назначи свои хора, некомпетентни и незнаещи, но с големи връзки и с големи заплати. По времето на Стоянов военните клубове не само се самоиздържаха, не само осигуряваха културния живот на поделенията, военно - родолюбивите съюзи и военно - почивните домове със своите любителски състави, но и внасяха средства в Министерство на отбраната. Не заставам в ролята на частен адвокат на полковник Стоян Стоянов, но като професионалист, работил 36 години в сферата на културните институти, от които 26 в БА и МО / Гарнизонен матроски клуб и Военноморски клуб - Варна/ с чиста съвест мога да кажа, че Стоянов е изключителен ръководител, много добър мениджър, началник, който се вслушваше в мнението на подчинените си и никога не е управлявал по авторитарен начин. Крайно време е МО да поправи огромната грешка, която допусна с полковник Стоянов, защото съм убедена, че само той би могъл да спре разрухата на военните клубове!!!

30.05 2015 в 08:40

Стоян Стоянов поне вършеше нещо в това министерство чрез агенцията военни клубове, за разлика от много други които унищожиха поверените им ведомства. Идеята да го върнат в клубвете е добра защото откакто Стуци го нямя клубове ги е обхванала пълна разруха, никой нищо не прави. Затова, като най-високи дървета ще ги брули мразовит, североизточен вятър. Работете смело, господа министри!Народът различава смърча от бодливия храсталак!

30.05 2015 в 08:29

В товахминистерство се връщат хора на тройната коалиция. Не есамо този образ. Има и един бивш пр на Емел Етем... и един друг има.

29.05 2015 в 12:56

Винаги съм харесвал Стуци и това което прави. А той направи много, докато беше в агенцията. Вярвам, че и сега ще се справи. Смятам, че е най-добрия избор.

29.05 2015 в 11:22

ДЕКЛАРИРАМ, че който назначи поръчалия розовите BMW-та губи завинаги гласа ми, заедно с партията и политическата структура, която представлява и заедно с партията на министър-председателя, който го е назначил за министър. Или ще се променя нещо в тази държава наистина, или дотук съм аз. Оправяйте се.

29.05 2015 в 09:30

Клакьорите на Стуци - на заплата ли сте? Или ви е назначил в агенцията - вас, синовете или дъщерите ви, та така ревностно го защитавате...

29.05 2015 в 07:46

Назначението на Стоянов не е скандално, а доста закъсняло, но затова пък правилно . Не ми се ще да коментирам махленските драсканици на писача на горния материал. Познавам Стоянов и съм работила под неговото управление. За целия си трудов стаж в системата на министерството на отбраната не познавам по добър ръководител или както е модерно сега да се казва мениджър.Агенцията "Военни клубове и информация" под ръководството на Стоянов беше едно от най-авторитетните звена системата на МО. Добър психолог, прецизен в работата, знаещ, и можещ. Покажете им господин Стоянов, какво можете!