Ненчев уверява: По границата е спокойно, няма информация за засилен натиск

offnews 24 юли 2016 в 09:32 5598 6

По границата ни с Tурция ситуацията е относително спокойна, а от военното министерство нямат информация, че бежанският натиск ще бъде увеличен. Това заяви в сутрешния блок на Нова тв военният министър Николай Ненчев. 

"Вчера бях в Резово и там всичко изглежда спокойно, надявам се да остане така", коментира Ненчев. 

По негови думи на този етап няма засилен бежански натиск, а от българска страна са предприети всички мерки. Преди дни са разположени допълнително военнослужещи по границата ни с Турция, като тази стъпка е с превантивен характер, подчерта Ненчев. 

Според военния министър към момента няма нужда от още военни, които да охраняват границата, но при нужда този състав може да бъде увеличен многократно, увери военният министър. 

Ненчев коментира и руските изтребители, които вдигат на крак българските военни. За последния месец това се случило 4 пъти. 

"Не знам защо руските изтребители ни провокират по този начин, но ние реагираме според наредбите и законите. Този въпрос е поставен и на дипломатическо ниво, но резултати няма", каза Ненчев. 

По негови думи българската армия може да реагира на засилен бежански натиск с още два кораба и два хеликоптера, които са в готовност. 

Ненчев коментира още, че въпреки усложнената ситуация в Турция, отношенията с южната ни съседка не са се променили и има постоянна обмяна на информация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

1

Стринка Минка

24.07 2016 в 10:09

Щом казва няма информация, значи трафика се засилва.