Ненчев не се притеснява от рокади в кабинета

OFFNews 14 юли 2016 в 17:16 2798 4

Ненчев не се притеснява от рокади в кабинета

Снимка БГНЕС, архив

Министърът на отбраната Николай Ненчев не се притеснява от бъдещи рокади в кабинета. Пред журналисти той коментира намеренията на премиера Бойко Борисов да сменя министри.

"Никога и под никаква форма не съм имал притеснения", категоричен е Ненчев. Той коментира и искането на Борисов и декларацията на БСП за демилитаризиране на Черно море. Според него това не зависи само от волята на парламента. „Ако ще има такава инициатива, тя трябва да бъде съгласувана с всички страни, които са част от Черноморския регион“, заяви министърът на отбраната и обясни, че България няма какво да демилитаризира в този регион.

Според него този въпрос би било добре да бъде зададен към Русия и Турция и другите страни, които имат изключително голям потенциал в екваторията на Черно море. Попитан колко външни политики има България, той заяви, че има само една. „Политиката е само една. Всички тези документи, с които отидох във Варшава, не забравяйте, че бяха приети от МС", заяви министър Ненчев.

Пред депутатите в парламентарната комисия по отбрана Ненчев каза, че в Черно море Русия разполага с 245 бойни и спомагателни кораба, както и 6 подводници. Турция пък разполага със 140 кораба. По думите му не може да става въпрос за баланс на силите, тъй като Русия има превес и с 30 хил. военни в региона. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

14.07 2016 в 17:51

Не играя шах, ама рокада не е ли просто разместване на фигурите?
Дреме им на каква позиция ще са в инак затворената система. Нищо не се губи там. Не ги мисля особено.

13011

2

Georgi Ganchev

14.07 2016 в 17:42

А би трябвало ненчев..... би трябвало....
 
X

Да помогнем на украинските деца!