"Не съм казвал, че е предлаган подкуп на Миков, а пари"

Ивайло Анев 09 юни 2015 в 19:05 4374 6

Членът на Националния съвет на столетницата Бриго Аспарухов

Журналистите употребиха думата "подкуп", аз казах, че "пари" са предлагани на лидера на БСП Михаил Миков, за да се откаже от поста. Това го каза първо Сергей Станишев на 48-я конгрес на БСП преди избора на неговия заместник и това не направи впечатление никому.

Това уточнение направи пред bTV членът на Националния съвет на столетницата Бриго Аспарухов.

Преди около седмица самият той обяви, че е бил предлаган подкуп на Миков, за да не се кандидатира за председател на БСП.

"Никой не се впечатли от думите на Станишев тогава, като че ли сме свикнали да слушаме за предлагане на пари. Тук става въпрос за това, че някой в БСП си е позволил да взема пари, за да се подреди ръководството на партията. Трябва да си кажем истината, за нея давност няма", заяви Аспарухов.

На въпрос за бъдещето на социалистическата партия, той заяви, че е сигурен в светлото бъдеще на столетницата. „Аз съм сигурен, че БСП е имало, има я и ще я има. БСП е един панелен блок, скърца, тресе се при земетресения, хората временно излизат от блока, после пак влизат. Въпросът е да се учим от грешките и да вадим поуки от тях”, категоричен беше той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови