Не можем без подкрепата на БСП, трябва да приемем гласове и от ДПС, и от ГЕРБ, ако ни ги дават

Не ми харесва коалицията "Изправи се! Мутри вън!", но тя сработи, бих се пожертвал за министър, заяви Николай Хаджигенов

OFFNews 08 април 2021 в 10:05 38859 2

Снимка Архив

Преговори за ново правителство още не се водят, но аз лично съм готов да започна веднага, защото това е важно.

Това заяви съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов. Според него част от хората искат неистово веднага нови избори. 

"Сякаш изборите са вълшебна пръчица, с която всичко ще се реши: Бойко ще изчезне, ще оправим държавата на другия ден след изборите и всичко ще мине. Това е едната страна на въпроса. Но, от друга, за първи път от 15 години в парламента няма наци партии. Искаме ли отново "Обединени патриоти" в парламента, защото това е реален шанс при нови избори? Искаме ли Васил Божков? Аз не казвам да влизат или не, това го казва избирателят. Но в този момент, когато ГЕРБ и Бойко Борисов се гърчат, т.е. отрязали сме две от трите глави, но една глава стои, ако сега направим избори, каква е вероятността той да извади още един златен пръст? Доста сериозна", коментира Хаджигенов. 

Той коментира, че е проследил платформата "Ти броиш" на "Демократична България" и за негова изненада резултатите съвпадат почти до втория знак с резултатите от ЦИК. Това е приятна изненада, очаквах доста машинации, заяви Хаджигенов. 

"На този етап имаме един приемлив резултат, относително доста честен. Това, което трябва да направим, е да опитаме да съставим правителство, да опитаме да довършим ламята. Това правителство може да има много кратък живот, за този кратък живот обаче ние трябва да променим Изборния кодекс, за да може следващите избори да имат смисъл - електронно гласуване, видеонаблюдение на избирателните секции, гласуване по пощата", обобщи Хаджигенов. 

Възможно е да има две в едно избори през септември, възможно е да има и предсрочни избори, според него, но вероятно това ново правителство ще оцелее поне три месеца. По думите му, в една нормална работеща демокрация няма значение кой ще бъде министър-председателят. 

На този етап не мислим за наши министри, обяви Хаджигенов. Ако трябва някой от нас да пострада, ще го пожертваме и ще го дадем - да стане министър, допълни той. И добави в отговор на въпрос, че и той самият би се пожертвал за министър в рамките на своята компетентност, защото не харесва политиците - пенкилер. 

Тази безумна коалиция "Изправи се! Мутри вън!", която направихме, сработи. Не е това, което ни се иска, но сработи, призна Хаджигенов. Не ми харесва тази коалиция, направих нещо, което не ми харесва, но работи, така можем да направим и правителство, каза още той. 

"Част от вота е насочен по този начин, хората продължават да търсят месия - човека с вълшебната пръчица, което някога доведе Байко Борисов на власт. Това е грешка. Когато демокрацията работи както трябва, няма значение човекът, който ще е най-отпред. Естествено, има значение, но то не трябва да бъде толкова голямо", категоричен беше той. 

Харесва ли ни, или не, гласовете на БСП ни трябват. Нямаме избор без подкрепата на БСП. Как няма да вземем подкрепата на ДПС - какво ще им кажем, не ви искаме гласовете? И ГЕРБ да ни подкрепят - чудесно, това е най-бързият начин да ги ликвидираме, каза още Николай Хаджигенов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

2

дреалист

08.04 2021 в 14:50

Този забавен човек приема изборите за честни?
Това предполага, че мнението му няма значение. Предлагам
да му се отнеме думата.

4005

1

Ivaylo Dimitrov

08.04 2021 в 10:34

Да си каже за колко го напазаруваха от ГЕРП.
Изглежда са му направили предложение, на което не е могъл да откаже.