''Най-голямата политическа логика диктува Борисов пак да е премиер''

OFFNews 13 април 2021 в 09:27 6110 2

Снимка БГНЕС

Правителството, което ГЕРБ ще предложи, няма да дублира сегашния кабинет. Това в сутрешния блок на БНТ зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, без да конкретизира имена.

Според него партията ще преговаря за подкрепа в новия парламент. Георгиев отново потвърди, че ГЕРБ са готови да осигурят мнозинство на правителство излъчено от "Има такъв народ".

"Бяхме пределно ясни стабилността да бъде водещият фактор, който да навигира сформирането на следващото мнозинство и съответно избиране на българско правителство. Двойнственият начин, по който бе разтълкувана нашата подкрепа, не бе съвсем правилен, тъй като ние казахме - да, готови сме, ако втората политическа сила реши да изпълни мандата, да дадем своята подкрепа за тяхната програма, за това да има мнозинство в парламента", каза той.

Според Георгиев е необходимо време правилната конфигурация да бъде представена.

Иначе ГЕРБ е единствената политическа сила към момента, която е готова да състави правителство и в името на стабилността на държавата ще го направи, каза депутатът от ГЕРБ.

Според него когато пълният състав е известен, тогава ще стане ясно кой ще бъде министър-председател.

"Най-голямата политическа логика диктува лидерът на спечелилата политическа сила да бъде и премиер. Това е отговорното европейско политическо поведение, това сме и ние демонстрирали до момента", каза Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови