МВР "ускорява" борбата с корупцията след клипа с подкупния полицай

OFFNews 18 ноември 2014 в 11:26 6470 9

Веселин Вучков

Подкупните полицаи са ежедневие, а случката с разпространеното видео, на което се вижда как служител на МВР взима рушвет, ще се превърне в повод за ускоряване на борбата с корупцията в министерството.

Пред журналисти днес вътрешният министър Веселин Вучков коментира разпространеното в социалните мрежи видео, на което се вижда как пътен полицай взима подкупи от шофьори.

Вучков очясни, че е необходима "системна антикорупционна политика" в министерството: "Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ад хок реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство".

Министърът смята, че МВР има капацитет да се пребори с този проблем.

"Доколкото разбирам може да се идентифицира служителят. От тук насетне очаквам в кратки срокове тази проверка да приключи", обясни той.

От МВР съобщиха тази сутрин, че по разпореждане на директора на СДВР Младен Маринов е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната Пътна полиция. Най-тежкото наказание, което може да получи полицаят, е дисциплинарно уволнение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews