МВР "ускорява" борбата с корупцията след клипа с подкупния полицай

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2014 в 11:26 5699 9

Веселин Вучков

Подкупните полицаи са ежедневие, а случката с разпространеното видео, на което се вижда как служител на МВР взима рушвет, ще се превърне в повод за ускоряване на борбата с корупцията в министерството.

Пред журналисти днес вътрешният министър Веселин Вучков коментира разпространеното в социалните мрежи видео, на което се вижда как пътен полицай взима подкупи от шофьори.

Вучков очясни, че е необходима "системна антикорупционна политика" в министерството: "Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ад хок реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство".

Министърът смята, че МВР има капацитет да се пребори с този проблем.

"Доколкото разбирам може да се идентифицира служителят. От тук насетне очаквам в кратки срокове тази проверка да приключи", обясни той.

От МВР съобщиха тази сутрин, че по разпореждане на директора на СДВР Младен Маринов е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната Пътна полиция. Най-тежкото наказание, което може да получи полицаят, е дисциплинарно уволнение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2015 в 10:43

браво, хвала на таквЪзи като вас годподин министър, завряли сте си главата в пясъка като щраус... какво правите срещу корупцията сред началниците в МВР
а да,... НИЩО .., щото не ви е изгодно, или нямате ресурс за противодействие
започнете с началниците на КАТ, дето продават регистрационни номера и са утроили държавните такси в тяхна полза?

19.11 2014 в 13:25

Как ще водят борба с корупцията, след като в съобщението за наказанието на полицая вече ни излъгаха, че можели само да го уволнят. Взимането на подкуп е престъпление по смисъла на НК. Значи полицаят може да бъде пратен в затвора.
И е интересно, че никой даже не спомена, че и да даваш подкуп е престъпление. Как ще бори МВР корупцията, след като не са се задействали и да намерят далите подкуп?
Шоу. Нищо не смятат да предприемат. Още отсега е ясно.

19.11 2014 в 09:35

Преди година ме спират катаджии и ме питат защо не съм спрял на стоп-палка. Документите изрядни,няма употреба на алкохол, няма причина да не спра. На въпроса:" какво ще правим?" отговорих им: каквото искате правете. Следва акт със свидетел колегата му.Ако им бях платил 40-50 лева нямаше да плащам за акта 350 лева и шест месеца без книжка. Така, че по-добре си плащаите.

18.11 2014 в 12:38

Има надежда.Като изключим ръста,новия министър прилича на един мой"любимец" от преди 80 год който се подписваше "НН"(на немски).Дано след борбата да има живи останали хора за да го аплодират.

18.11 2014 в 12:31

Преди няколко години излезе подобен клип в youtube,полицаи от 6-то РПУ София взимаха левчета от мотопедисти за нещо си. Показваха го и по "господари на ефира", отношение взе и тогавашния министър на вътрешните далавери, беше много възмутен и каза че след вътрешно разследване ще вземат решителни мерки. Преместиха ги в родния им град Панагюрище. Страховито решителни мерки. И продължава да се лансира безумната идея, че са виновни тези които дават, а не тези които използвайки фуражката и служебното си положение, си го искат.

18.11 2014 в 12:28

Заглавието кърти мивки, да се изразя по народному:)

18.11 2014 в 12:23

Дан ви ... ...... ....... ускорителна!

18.11 2014 в 12:15

Куката не взима рушвет, взима рушветИ. Стига сте го писали в единствено число. Взима 3 (ТРИ) рушвета от трима водачи!!!

18.11 2014 в 11:55

Ускорява!? Е едно нещо от нула колкото и да го ускоряваш остава НУЛА!