Заснетият с подкуп полицай е пред уволнение

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2014 в 09:41 7474 36

Полицай взима подкуп

Пътният полицай, който беше заснет да взима подкуп от шофьори в София, е застрашен от най-тежкото наказание - уволнение. 

От МВР съобщиха тази сутрин, че по разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната Пътна полиция.

Поводът е разпространен в интернет пространството и медиите видеозапис, поясняват от министерството.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая.

Видеото със заглавие „Родната полиция” беше публикувано във Фейсбук. В клипа, дълъг 3:09 минути, се вижда как полицай с жилетка с надпис „СДВР” проверява документите на шофьор. След като му връща личната карта и шофьорската книжка, ръката на униформения остава да виси вътре в колата през отворения прозорец. От записа ясно може да се различи и лицето на служителя. 

По непотвърдена досега информация, мястото където дебнел жертвите си полицаят, е на кръстовището на ул. "Г.С.Раковски" с бул. "Дондуков".Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2014 в 10:27

аве хора, вие добре ли сте? едва ли има някой от вас, който не е пробутвал пари на кука, а сега - изрод, престъпник и т.н. Стегнете се малко и започнете да бъдете обективни. Когато ни е удобно - да бутнем лев, като стана скандала- колко било лошо...

18.11 2014 в 22:10

Както се казва не е виновен тоя дето яде баницата,а тоя дето я дава.Българина е свикнал да даде подкуп за да се отърве от нарушение пък после реве,че полицаите били корумпирани.
Чл. 304. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 7 от 1999 г., изм., бр. 51 от 2000 г., бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

18.11 2014 в 19:12

Хващам се на бас,че след като го уволнят,полицаят ще осъди МВР за не правилното уволнение-не е регламентирано използване на СРС-видеозапис.След като осъди МВР веднага ще подаде рапорт за пенсиониране и ще му бъдат платени месеците през които е уволнен и не е работил,пари за причинени страдания+пенсията= 20 заплати на куп.

18.11 2014 в 16:08

МВР КАТ - Можем Винаги да се Разберем, Когато съществува Адекватна Транзакция !!

1 3 1 2

18.11 2014 в 15:10

В Торонто, Канада през 2010 имаше подобен случей. Беше заловен и задържан полицай в корупция.
Резултатът не закъсня: Полицаят уволнен и осъден а всички негови актове за миналите три години - анулирани, било то, праведни или неправедни. Включително и моят за шофиране без колан, който си беше чисто нарушение. Получих писмо в което бях уведомен, че актът е анулиран поради обвинения на полицая в корупция.

18.11 2014 в 14:16

Защо само "дисциплинарно нарушение"? А няма ли криминално нарушение по наказателния кодекс? Докога джандарите, ченгета, фуражките и лампазите ще ги наказват само за "дисциплинарни нарушения" с мъмрене или фиктивно "уволнение" с награда от по 20 брутни заплати накуп ПЛЮС сумати други привилегии?! И като млади пенсионери после се включват в частния криминален "бизнес" - вече няма престъпление от организирана престъпна група, в която да няма раннопенсиониран "под пагон" със "законно притежевано оръжие"?!

18.11 2014 в 13:35

Трябва да мине през полиграф, за да докаже на обществото, че клипът е МАНИПУЛАЦИЯ!!! И авторът му е ОСЪЖДАНО лице!!!

18.11 2014 в 13:26

Странен матриал е българинът...
В трамвая до мен някакъв чичка разказа на друг за клипа с полицая, който изнудва шофьори, а след това разказа и как когато бил спрян за проверка и бил пропуснал да залепи стикер за ГО дал 20 лв подкуп за да не му пишат фиш.
Хем с гордост разправяше как се бил "оправил", хем злобееше как са хванали полицая от клипа в крачка...

18.11 2014 в 13:17

Ето какво пише в НК. Ясно и точно:
Чл. 301. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2000 г., бр. 92 от 2002 г.) Длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.
А този ще се оттърве с едно пенсиониране!

18.11 2014 в 13:16

Това, което исках да кажа е, че сега ВСИЧКИ полицаи станаха КАТАДЖИИ!Вместо да борят битовата престъпност, взимат подкупи по пътищата! А бабите по селата ги бият мангалите за 5 лева!

Мога да напиша книга с истории, които звучат като вицове, повечето обаче са вулгарни.