МВнР: Турция няма и няма да има официална позиция за Доган и Пеевски

OFFNews 12 февруари 2016 в 14:25 4605 8

Турция няма официална позиция и в бъдеще никоя турска институция няма да прави никакви официални изявления по повод информацията за наложената на Ахмед Доган и Делян Пеевски забрана.

Това е казал днес турският посланик Сюлейман Гьокче на зам.-министъра на външните работи Валентин Порязов, става ясно от съобщение на МВнР. В него се казва, че вчера Гьокче е обявил, че никоя турска институция не е излизала с официално съобщение по тази тема. Тогава той не можел нито да потвърди, нито да отрече, че подобно решение е било взето. 

Порязов обяснил на турския посланик, че в тази позиция има известни противоречия, защото турското посолство първоначално е потвърдило информацията за забраната.

"Независимо от това, приемаме правото на турската държава, в съответствие с вътрешното й законодателство, да не предоставя информация за взети решения от такъв характер. В същото време, според нашата страна, приятелските и партньорски отношения между България и Турция предполагат размяна на информация по широк кръг въпроси от взаимен интерес", пише в съобщението на външно министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!