Москва отрече да е получавала от София предложение за енергийна работна група

OFFNews 08 август 2016 в 21:57 3464 3

Руското енергийно министерство отрече да е получавало официално предложение от българска страна за създаване на работна група, която да обсъди съвместните руско-български енергийни проекти. 

"Официални предложения от българската страна за работни групи не са постъпвали в министерството на енергетиката", обявиха от министерството, цитирани от РИА Новости.

За създаването на работна група с руската страна обяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба, след разговор с руския президент Владимир Путин в края на миналата седмица. 

„Експертите ще обсъдят проблемите и възможностите за тяхното преодоляване при спазване на правилата, валидни за Европейския съюз”, обявиха от пресслужбата на премиера. 

Сред обсъжданите теми трябваше да са оборудването за АЕЦ "Белене" на стойност 550 млн. евро, което България трябва да заплати на Русия, както и възможността за подновяване на проекта "Южен поток". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

09.08 2016 в 15:01

Никой не е изненадан, че боко отново лъже. Има си мечти, човека и все се преструва, че са се изпълнили. Гъне се като трепетлика. Сега няма да правим АЕЦ, ама сега ще правим, ама Юнкер не дава, ама гьола вече стана за три милиарда, ама... Ай кафа сикме!

Поздрав!

20374

2

Стринка Минка

08.08 2016 в 23:46

Чеци, много си лют бре..
 
X

Да помогнем на украинските деца!