Москов: Събрахме си вересиите и сега си плащаме

OFFNews 23 ноември 2016 в 08:47 4356 8

Снимка БГНЕС

"Обвиненията за безстопанственост по време на работата ми за мен са обида, като се има предвид колко много свършихме, но така става, като си събереш вересиите". Така министърт на здравеопазването в оставка Петър Москов коментира повдигнатите му обвинения от прокуратурата за случая с турските ваксини.

"Вярвам, че всичко ще завърши с разкриване на истината", коментира Москов пред Нова телевизия.

"Не мога да влизам в детайли около обвинението, но усилието на кабинета е постигнато и това е максимална ефективност и прибиране на вересиите", каза здравният министър в оставка.

Москов използва ефира, за да похвали свършената от него и екипа му работа.

"Заварихме болнична система, която не е била предмет на каквато и да била разумна политика. Нашият екип създаде национална здравна карта, която 10 години бе само сред обещанията на политиците. Политика е да седнеш да говориш с фармацевтични компании за милиарди и милиони. Другото е политиканстване", коментира Москов.

По негови думи скандал с турските ваксини няма, като всичко по тях е законно и плод на големи усилия. Москов за пореден път уточни, че ваксината "Пентаксим" не е вредна или некачествена. Произведена е във Франция и е като всяка друга ваксина, ползвана преди у нас. 

"Обвиненията са във финансовото измерение на сделката, но съм убеден, че неяснотите ще бъдат изчистени в хода на досъдебното производство", каза Москов.

Министърът в оставка каза още, че би било нелепо серията обвинения и разпити да са задкулисна игра и добави:

"Знам кои среди стоят зад публичната атака. Прокуратурата има право да си върши работата. За мен е важна истината, но това се прави от същите, които управляваха МЗ 20 години."

За финал министърът в оставка Петър Москов заяви, че ще работи за силен Реформаторски блок, който, заедно с ГЕРБ, може да бъде алтернативата на коалицията БСП-ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

7

случайно прочетох

23.11 2016 в 10:36

Никой не е идеален, но Москов единствен свърши нещо смислено, и засегна далаверата на болниците с хоспитализациите и дистрибуторите на ваксини и лобитата го погнаха.
Не се справи с фонда за лечение на деца, който също не работеше, както трябва, но започнаха промени.
Не ме радва, че не се разграничи от Кунева и Лукарски, но има време да му уври главата и да се върне в ДСБ.

17156

6

aviatora

23.11 2016 в 10:22

Москов, умря цинганката да те хвали. Информацията, която ни поднасяш е поредната лъжа, но не се учудваме, защото все пак знаем кой ти е последния "учител". Хората сами виждат какво се е променило в здравеопазването и не може да ги заблудите.

12212

5

terorero

23.11 2016 в 10:20

Доган да си го прибира при Чобанов и Близнашки. Изкара си заплатата Москов, дето щял да изрязва "тумора ДПС"
В случая тумора продължава да метастазира с активната Москова помощ и финансирането от поръчката за машините за отпечатъци, обира на фонда за лечение на деца, турските ваксини и още куп знайни и незнайни далаверки.
Москов, КОЙ ти е благодарен!
Скапан предател!

12212

4

terorero

23.11 2016 в 09:58

РБ имаше ясна мисия. Съдебната реформа и спиране на КОЙ. Всички, които я подкрепяха се отметнаха от подписите си и Христо Иванов достойно подаде оставка.
Та питам Москов, след като остана в управлението..кого предаде? По - точно за колко ги предаде!? Защото нищо от неговата реформа не се случи, само дето ни натресе турските ваксини и опраска фонда за лечение на деца, които сега умират докато чакат протежето му дали ще им хвърли трохи след като опоска целия фонд. Че Москов няма да влезе в затвора е ясно. И всички много ама много добре знаем защо. Цацаров си ги подмята и ползва както иска. А Москов пасна в модела КОЙ като дялан камък и го доказа с всяко свое действие. Желая му всичко, което той причини на народа си и повярвалите в него. Аз бях от тях и сега ми се повръща. Предателството се помни най-много г-н Москов и се плаща двойно.