Москов призова президента и защитниците на стадния имунитет доброволно да се заразят с коронавирус

OFFNews 04 април 2020 в 08:37 33311 15

Бившият здравен министър д-р Петър Москов призова президента Румен Радев, както и всеки публичен защитник на падането на мерките и "стадния имунитет", доброволно да се заразят с коронавирус. 

"Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това "стадо" има нужда от вашия пример. Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно, активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа. Така всички ще разберем, че няма страшно и ще Ви последваме." - написа във Facebook профила си Москов.

Публикуваме без редакторска намеса цялата му публикация в социалната мрежа:

"Причината за ниските нива на заболеваемост в България са мерките, които част от нас спазват, защото разбират, а останалите - защото са принудени да ги спазват.

Ефективността на всяка мярка зависи от силата на инструментите, с които държавата налага изпълнението ѝ върху най-невъзприемчивите групи от населението.

Сравнението с други държави и други епидемии като аргумент, че "няма страшно" е погрешно заради различните методологии, късия статистически ред и специфичния ход на заболяването.

За да има герои (другото име на героизма е жертва), преди това е имало антигерои, заради които публичните ни системи се чупят преди да са подложени на истински натиск.

Всеки представител на държавна институция, който призовава за прекратяване на ограничителните мерки в този момент, извършва служебно престъпление.

Имам конкретно предложение към всеки публичен защитник на падането на мерките и "стадния имунитет", независимо дали се казва Радев.

Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това "стадо" има нужда от вашия пример. Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно, активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа. Така всички ще разберм, че няма страшно и ще Ви последваме.

За да не губите време в търсене на заразата по улиците, Ви каня още сега (защото всеки загубен ден е фатален) в реанимацията на болницата, в която работя, където директно от шланговете на респираторите на пациентите с коронавирус, да направите три дълбоки вдишвания. Бързо и сигурно, после си Ви минава и обществото ще бъде убедено в правотата Ви.

Предложението е съвсем сериозно и ако не го приемете, значи сте лъжливи страхливци.

Г-н Президент, Вие сте български генерал и като смел и отговорен човек, трябва да сте пръв. Знам, че няма да се поколебаете!
За доброволно заразяване, което да ни направи свободни: София, бул. Евг. Павловски 1, УМБАЛ "Св.Анна", КАИЛ-изток, търсете дежурният лекар."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

15

Стик

06.04 2020 в 10:38

Китайският вирус ще отмине, на червеният вирус, с който е заразено държавото управление – няма да отмине. Премиер – член на БКП още от милиционерското училище в Симеоново; Президент – член на БКП от 1984 г.; шеф на КПКОНПИ – член на БКП от казармата; Йорданка Фандъкова – член на БКП; Менда Стоянова – член на БКП и партиен секретар на Окръжния народен съвет Пловдив; Георги Марков - агент Николай от ДС; Красимир Велчев - член на БКП от 1981 г.; Данаил Кирилов - член на БСП през 1997 г., съветник на президента Георги Първанов, а от 2007 г. и общински съветник на БСП в София; председател на Конституционния съд Борис Велчев - син на член на ЦК на БКП и внук на член на Политбюро на ЦК на БКП; председател на ДАНС Димитър Георгиев - син на офицер от 4-то управлание на ДС, работещ в ДС от 1971 г.; Калин Митрев, български представител в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) – агент на ДС „Симеонов“ и съпруг ва Ирина Бокова; г-жа Лиляна Павлова - внучка на партизанина от отряда

23293

14

Стефан

06.04 2020 в 06:19

Да. Когато на пияна глава убивах децата си, а после учех хората как се живее трудно ...
Мършо, бегай си в оная умряла компания, а?
Толко ли го е закинал боко, че ти да възникнеш? Утре цвинокио и павлова ли?

3045

13

Милан Момчилов

05.04 2020 в 16:08

Не чума атомна да пуснат, който е заядлив в такова врвме за мен не е добър човек!!!

13874

12

emanuilis

05.04 2020 в 09:21

Колективният имунитет е също толкова неизбежен, колкото и демагогията срещу него. #CoViD19 #ИзвънземноПоложение

11730

11

Батко

04.04 2020 в 17:37

Убав или лош - Радев требва да направи тия вдишвания. Иначе е страхливец.

17439

9

мнение от IP

04.04 2020 в 15:41

Този коментар на Москов ме накара да прочета още веднъж какво е казал Радев. Там няма абсолютно нищо за стаден имунитет. Но пък има нещо, за което си правят оглушки управляващите- икономическа подкрепа, без заповеди от рода маски горе, маски долу, яснота и последователност, рационалност. Вярно е, че Радев говори и излишни неща и завоалирано, но изопачаването на думите му и тиражираните измишльотини какво казал пречат да се види, че са посочени няколко истински слабости на уоравлението

3910

8

Georgi Gracata

04.04 2020 в 15:14

Срам и позор,че носиш фамолията МОСКОВ.

3092

7

hristohh

04.04 2020 в 13:54

Та къде тестват масово, кажете, моля? Щото аз съм наивен и чета официалните данни за отделните държави. И не ми прави впечатление някой в Европа да тества много повече от нас.

14469

6

случайно прочетох

04.04 2020 в 13:33

"Причината за ниските нива на заболеваемост в България са мерките, които част от нас спазват"

Причините са, че не са направени масово тестове, за да блесне истината!