Москов призова президента и защитниците на стадния имунитет доброволно да се заразят с коронавирус

OFFNews Последна промяна на 04 април 2020 в 08:37 32190 15

Бившият здравен министър д-р Петър Москов призова президента Румен Радев, както и всеки публичен защитник на падането на мерките и "стадния имунитет", доброволно да се заразят с коронавирус. 

"Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това "стадо" има нужда от вашия пример. Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно, активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа. Така всички ще разберем, че няма страшно и ще Ви последваме." - написа във Facebook профила си Москов.

Публикуваме без редакторска намеса цялата му публикация в социалната мрежа:

"Причината за ниските нива на заболеваемост в България са мерките, които част от нас спазват, защото разбират, а останалите - защото са принудени да ги спазват.

Ефективността на всяка мярка зависи от силата на инструментите, с които държавата налага изпълнението ѝ върху най-невъзприемчивите групи от населението.

Сравнението с други държави и други епидемии като аргумент, че "няма страшно" е погрешно заради различните методологии, късия статистически ред и специфичния ход на заболяването.

За да има герои (другото име на героизма е жертва), преди това е имало антигерои, заради които публичните ни системи се чупят преди да са подложени на истински натиск.

Всеки представител на държавна институция, който призовава за прекратяване на ограничителните мерки в този момент, извършва служебно престъпление.

Имам конкретно предложение към всеки публичен защитник на падането на мерките и "стадния имунитет", независимо дали се казва Радев.

Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това "стадо" има нужда от вашия пример. Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно, активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа. Така всички ще разберм, че няма страшно и ще Ви последваме.

За да не губите време в търсене на заразата по улиците, Ви каня още сега (защото всеки загубен ден е фатален) в реанимацията на болницата, в която работя, където директно от шланговете на респираторите на пациентите с коронавирус, да направите три дълбоки вдишвания. Бързо и сигурно, после си Ви минава и обществото ще бъде убедено в правотата Ви.

Предложението е съвсем сериозно и ако не го приемете, значи сте лъжливи страхливци.

Г-н Президент, Вие сте български генерал и като смел и отговорен човек, трябва да сте пръв. Знам, че няма да се поколебаете!
За доброволно заразяване, което да ни направи свободни: София, бул. Евг. Павловски 1, УМБАЛ "Св.Анна", КАИЛ-изток, търсете дежурният лекар."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

15

Стик

06.04 2020 в 10:38

Китайският вирус ще отмине, на червеният вирус, с който е заразено държавото управление – няма да отмине. Премиер – член на БКП още от милиционерското училище в Симеоново; Президент – член на БКП от 1984 г.; шеф на КПКОНПИ – член на БКП от казармата; Йорданка Фандъкова – член на БКП; Менда Стоянова – член на БКП и партиен секретар на Окръжния народен съвет Пловдив; Георги Марков - агент Николай от ДС; Красимир Велчев - член на БКП от 1981 г.; Данаил Кирилов - член на БСП през 1997 г., съветник на президента Георги Първанов, а от 2007 г. и общински съветник на БСП в София; председател на Конституционния съд Борис Велчев - син на член на ЦК на БКП и внук на член на Политбюро на ЦК на БКП; председател на ДАНС Димитър Георгиев - син на офицер от 4-то управлание на ДС, работещ в ДС от 1971 г.; Калин Митрев, български представител в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) – агент на ДС „Симеонов“ и съпруг ва Ирина Бокова; г-жа Лиляна Павлова - внучка на партизанина от отряда

22099

14

Стефан

06.04 2020 в 06:19

Да. Когато на пияна глава убивах децата си, а после учех хората как се живее трудно ...
Мършо, бегай си в оная умряла компания, а?
Толко ли го е закинал боко, че ти да възникнеш? Утре цвинокио и павлова ли?

1045

13

Милан Момчилов

05.04 2020 в 16:08

Не чума атомна да пуснат, който е заядлив в такова врвме за мен не е добър човек!!!

9873

12

emanuilis

05.04 2020 в 09:21

Колективният имунитет е също толкова неизбежен, колкото и демагогията срещу него. #CoViD19 #ИзвънземноПоложение

7704

11

Батко

04.04 2020 в 17:37

Убав или лош - Радев требва да направи тия вдишвания. Иначе е страхливец.

3493

10

zuljin

04.04 2020 в 17:23

Радев иска вдигане на извънредното положение заради икономическата криза, която се задава. То се подразбира, че като се премахнат мерките, минаваме на вариант "стаден имунитет", демек който оцелее, оцелее...
Да, ама батенце, аз не съм редник на фронта, да се жертвам за всеобщото благо и не подкрепям фатмашката му идея. Финасовата криза със или без коронавируса ще я има, защото тя чука на вратата отдавна. Друг е въпроса, че повечето са си заровили главата в пясъка, и се надяват да ги подмине.
Световната така наречена "икономика", в последните 5 години абсолютно деградира, с малки изключения, и тоя балон рано или късно щеше да се спука. Пандемията просто ускори неговото пукане...

13409

9

мнение от IP

04.04 2020 в 15:41

Този коментар на Москов ме накара да прочета още веднъж какво е казал Радев. Там няма абсолютно нищо за стаден имунитет. Но пък има нещо, за което си правят оглушки управляващите- икономическа подкрепа, без заповеди от рода маски горе, маски долу, яснота и последователност, рационалност. Вярно е, че Радев говори и излишни неща и завоалирано, но изопачаването на думите му и тиражираните измишльотини какво казал пречат да се види, че са посочени няколко истински слабости на уоравлението

1910

8

Georgi Gracata

04.04 2020 в 15:14

Срам и позор,че носиш фамолията МОСКОВ.

1092

7

hristohh

04.04 2020 в 13:54

Та къде тестват масово, кажете, моля? Щото аз съм наивен и чета официалните данни за отделните държави. И не ми прави впечатление някой в Европа да тества много повече от нас.

11009

6

случайно прочетох

04.04 2020 в 13:33

"Причината за ниските нива на заболеваемост в България са мерките, които част от нас спазват"

Причините са, че не са направени масово тестове, за да блесне истината!
 
X