Москов не бил съгласен с политиката на ръководството на ДСБ

OFFNews 14 декември 2015 в 12:38 3346 7

Снимка БГНЕС

Петър Москов решил да напусне поста си на зам.-председател на ДСБ, защото не бил съгласен с политиката на Националното ръководство, което води до изолация и капсулиране на партията и я лишава от възможността да влияе върху управлението на държавата.  

Това заяви здравният министър Петър Москов, който откри обновеното отделение за реанимация в неврохирургията на „Пирогов“ заедно с премиера Бойко Борисов.

Коментарът на Москов идва два дни след решението му да остане министър, след като партията му ДСБ мина в опозиция.

Той допълни, че е решил да остане здравен министър, за да продължи здравната реформа. 

Смисълът на всяка политическа партия е да реализира идеите си във властта. От тази гледна точка е вацно за мен и ДСБ, и Реформаторският блок да реализират идеите си във властта – трудно, тежко, с битка, подчерта Москов.

Не мога да приема връщане на ДСБ в капсулация независимо от трудностите по пътя. Можеш да загубиш битка, но не можеш да губиш войната, коментира той.

Москов не пропусна да изреди какви промени са постигнати в „Пирогов“, откакто той е министър.

Надявам се, че това са добри неща. Те се случват и заради това, че РБ, ГЕРБ и други политически сили са сключили споразумение и са влезли в управлението. Пак казвам това нещо беше замразено за 2 години, какво е коствало да се размрази и да се осигури финансирането, това е отделен въпрос, подчерта здравният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!