Кънев: Москов не е министър на ДСБ, Бойко Борисов му е гръб

OFFNews 13 декември 2015 в 09:49 8342 22

Снимка БГНЕС

Личното решение на Петър Москов да остане като здравен министър в кабинета, след като ДСБ реши да излезе от властта, не го прави министър на ДСБ в правителството. 

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по бТВ. Той поясни, че позицията за излизане в опозиция е получила силна и единодушна подкрепа, а въпросът за евентуална негова оставка като лидер на партията не е поставян.

Кънев подчерта, че ДСБ излиза от властта на всички нива – и по отношение на правителството, и по отношение на парламентарното мнозинство. 

Личният избор на Москов да остане в правителството обуславя оставката му като заместник-председател на ДСБ, уточни още Радан Кънев. Политическият му гръб като министър на здравеопазването се казва Бойко Борисов, допълни той. 

Кънев подчерта, че всякакви спекулации, че ДСБ е едновременно на власт и в опозиция, трябва да бъдат прекратени.
„ДСБ не е на власт. Естествено, хората се хващат за това, че ние подкрепяме политиките, заложени от Петър Москов. Ние няма как да си променим мнението за политики от днес за утре. Не може добрата политика да стане лоша, защото на нас така ни е скимнало”, аргументира се Кънев. 

Радан Кънев каза още, че от тук нататък пътищата им в политиката с Петър Москов се разделят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!