Москов: ГЕРБ са предсказуеми, проблемите са в РБ

Ще търся смислен кандидат за нов министър на правосъдието

OFFNews 13 декември 2015 в 08:40 9707 35

Снимка Архив

За реализацията на идеите, зад които ДСБ стои, е нужно да има достъп до инструментите, които дава властта. Ако първата цел на ДПС и БСП беше изваждането на ДСБ от управлението, не виждам защо това трябва да им се поднася на тепсия. Против съм ДСБ отново да се капсулира, като една партия от която нищо не зависи.

Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по повод снощното решение на ДСБ да оттегли подкрепата си за кабинета, но той да остане на поста.

Възможността да се отиде на предсрочни избори сега е най-опасното нещо за държавата, моето решение е опит да се предотврати това, обясни Москов. В следващите дни ще се съсредоточим върху това да се предложи нов министър на правосъдието, за да продължат реформите в съдебната система, категоричен бе Москов. 

Той заяви, че проблемите в Реформаторския блок са много и организацията трябва да промени начина си на функциониране. ГЕРБ е такъв, какъвто беше и преди една година, това е предсказуема организация и в доброто, и в лошото. Въпросът е и РБ да стане предсказуем, допълни Москов. 

Не съм направил нищо различно от това, което направих преди една година - станах министър от Реформаторския блок, обясни решението си Москов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!